S-400 için Ankara'ya yeni bir opsiyon daha açılıyor

Türkiye ile Rusya arasındaki savunma işbirliği anlaşmasının temelini oluşturan S-400 füze sistemlerinde yeni bir opsiyon daha oluşturuluyor..

31 Ekim 2018 Çarşamba 11:18
S-400 için Ankara'ya yeni bir opsiyon daha açılıyor







S-400 için Ankara'ya yeni bir opsiyon daha açılıyor


ABD yönetiminin baskılarına rağmen satın Rusya'dan satın alınan S-400 füzelerinide görev alacak Türk personelin eğitimi devam ederken, yeni bir opsiyonun satışı gündemde. Moskova yönetimi, sözleşmeye konu olan füze sistemlerini ana kısmının teslimatının ardından ikinci bir opsiyon üretiminin de Türkiye için üretileciğini duyurdu. 
Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Borisov, Rus uçaksavar füze sistemleri S-400'ün Türkiye tarafından satın alınmasına ilişkin sözleşmenin, teslimatın ana kısmının tamamlanmasının ardından yeni bir opsiyon oluşturduğunu söyledi.

Borisov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hava savunma sistemimizi isteyen çok; ilk opsiyon Türkiye'de" dedi; ancak, opsiyon hacmini belirtmedi.

Türkiye ve Rusya, uçaksavar füze sistemleri S-400 üzerinde Aralık 2017'de bir kredi anlaşması imzaladı. Ankara, Türk personelinin hizmet edeceği iki hava savunma sistemi alayı alacak.

Taraflar, Türkiye'de S-400 üretiminin geliştirilmesinde teknolojik işbirliğine de karar verdiler. ABD ve NATO temsilcileri, bu anlaşma için Ankara'yı eleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ekim ayı sonunda, Rus S-400 hava savunma sisteminin kurulumunun Ekim 2019'da Türkiye'de başlayacağını duyurdu.

Anahtar Kelimeler:
S-400
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.