“Sakal tuvaletten daha fazla dışkı bakterisi içerebiliyor” iddiası

Ahmet İNCEL / MÜNİH () Yayınlanan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre, erkekleri çekici kılabilen sakal, bir tuvaletten daha fazla dışkı bakterisi içerebiliyor. Focus dergisinde yer alan bir habere göre, bu iddia New Mexico’daki,...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 17:30
“Sakal tuvaletten daha fazla dışkı bakterisi içerebiliyor” iddiası






Ahmet İNCEL / MÜNİH ()

Yayınlanan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre, erkekleri çekici kılabilen sakal, bir tuvaletten daha fazla dışkı bakterisi içerebiliyor. Focus dergisinde yer alan bir habere göre, bu iddia New Mexico’daki, Quest Diagnostics Enstitüsü’nden bir grup bilim insanına ait. ABD’de yayın yapan “Action 7 News” in talebiyle yapılan araştırma için taraklardan toplanan sakallar laboratuvarda incelendi. Bazı sakal kılları yüzde olabilecek bakterileri içerirken, bazılarında bulunan bakteri sayısının tuvaletlerde bulunan dışkı bakterisi sayısı kadar olduğu saptandı. Araştırmayı yapan ekip adına açıklama yapan mikrobiyolog John Golobic, “sonuçlar beni şaşırtmadı. Ben de aynı kanıdaydım” dedi.

Buna karşı ne yapılabilir?

Golobic’e göre, sakal kıllarında bulunan bakteriler, dışkıda bulunan bakterilerle aynı türde. “Hastalık mikrobu taşımadıkları için de endişe verici bir durum yok“ diyen Golobic ”Aynı sonuçları bir kentin içme suyu tesislerinde bulmuş olsaydım, bu tesisleri dezenfekte etmek için kapatmak gerekirdi“ dedi. Bilim insanlarına göre, sakallı erkekler sakallarını sık sık taramalı ve ellerini yıkamalılar. Gereksiz yere sakallarına da dokunmamalılar. Eğer, basit hijyen kurallarına uyulursa, sakal erkeğin çekiciliğindeki önemli rolünü korur. Haberde, ayrıca Avustralyalı evrimci biyologların sakallı erkeklerin, sinek kaydı traşlı erkeklere oranla kadınlar için daha çekici olduklarının kanıtladıkları yer aldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.