Şarbon Kabusu geri döndü: Pentagon, Avustralya'ya şarbon mikrobu yollamış

Amerika'da çok sayıda kişinin ölümüne neden olan şarbon zehirinin Pentagon tarafından yanlışlıkla Avustralya'ya yollandığı ortaya çıktı. Güney Kore'de ise Şarbon'dan etkilenen 22 asker tedavi altında,

30 Mayıs 2015 Cumartesi 02:21
Şarbon Kabusu geri döndü: Pentagon, Avustralya'ya şarbon mikrobu yollamış






Pentagon, Avustralya'ya şarbon mikrobu yollamış


Bir internet efsanesi olarak yıllardır tartışılan Şarbon mikrobunun ABD ordusu tarafından üretilerek denendiği iddialarını doğru çıkartacak haber Pentagonu karıştırdı. Rus TASS haber ajansı NBC televizyonuna dayanarak verdiği habere göre Pentagon, yanlışlıkla Avustralya'ya şarbon mikrobu göndermiş..

GÜNEY KORE'DE 22 ASKER KARANTİNA'DA

Dün ortaya Güney Kore'de görev yapan Amerikan askerlerinde ortaya çıkan şarbon paniğinin ardından bugün de Avustralya'da görülen şarbonlu askeri personel konusunda Pentagon soruşturma başlattı. Güney Kore'deki şarbon mikrobunun zararsız olduğunu duyuran Pentagon, Avustralya'da ortaya çıkan mikrobun "Yanlışlıkla gönderildiğini' kabul etti. Utah yakınlarında bulunan Daguey askeri labaratuvarından gönderilen şarbon paketinin hangi yolu izleyerek Avustralya'ya ulaştığı ise bilinlmiyor.
Bu arada Pentagon'un ülke genelinde tüm kamu kurumlarına gönderdiği şarbon uyarısında alınması gereken önlemler sıralanıyor.


ŞARBON MİKROBU NASIL ORTAYA ÇIKTI


Amerika'yı derinden etkileyen 11 Eylül terör saldırıların ardından başlayan şarbon saldırısı ilk kez yine bu ülkede ortaya çıktı. Ancak inandırıcılığı oldukça zayıf bulundu.
ABD ordusu tarafından geliştirilen güçlü şarbon mikrobunun biyolojik silah üretiminde kullandığını belirten uzmanlar, aynı mikrobun ABD karşıtlarını yok etmek için de seçenek olarak her zaman el altında bulundurduğunu savundu.

İLK ANTHRAX BAKTERİSİ OLARAK DUYULDU...

2001 yılında Amerika'yı kasıp kavuran şarbonlu mektuplar çok sayıda can aldı. Adı hep ABD ile ilgili kabus senaryolarında geçen Şarbon (Anthrax) bakterisinin bulunduğu paketler önce önemli merkezlere daha sonrada rastgele seçilmiş adreslere gönderilmeye başladı. Zarfı açan kişiler, içinden çıkan beyaz toza bulanıyor ve daha sonra ölümle pençeleşmeye başlıyordu. Günden güne artan şarbon saldırıları ABD'nin elini kolunu bağladı. Güvenlik birimleri zarfları kimin yolladığını bulmaya çalışırken, ülkenin dört bir yanında şarbon bakterisi taşıyan mektuplar yeni alıcılara ulaşıyordu.
ABD senatosu başta olmak üzere, medya kuruluşları ünlü şirketler ve sıradan Amerikalı'ların hedef alındığı şarbonlu saldırılarda resmi rakamlara göre 5 kişi öldü, 17 kişi uzun süreli tedavi sürecinden sonra normal hayatına dönebildi.

ABD kamuoyu ve yetkilileri şarbon saldırılarının tartışmalı bir operasyonla öldürülen Usabe Bin Ladin bağlantılı olduğuna inandırılmaya çalışılsa da, Pentagon'un Şarbon mikrobu üzerinde yıllardır korkunç deneyler yaptığı Amerikan basınında yazıldı çizildi.
Son Güncelleme: 30.05.2015 02:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.