Slovenya’da Sel Felaketi

Turan KASAP/ KOSOVA, () - SLOVENYA’DA devam eden yağmur ve şiddetli rüzgâr, ülkenin batı bölgelerinde 6 kişinin hayatını kaybetmesine ve yaklaşık 2 bin civarında evin sel suyu altında kalmasına neden oldu. Sel nedeniyle riskli...

08 Kasım 2014 Cumartesi 19:59
Slovenya’da Sel Felaketi






Turan KASAP/ KOSOVA, () - SLOVENYA’DA devam eden yağmur ve şiddetli rüzgâr, ülkenin batı bölgelerinde 6 kişinin hayatını kaybetmesine ve yaklaşık 2 bin civarında evin sel suyu altında kalmasına neden oldu. Sel nedeniyle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.
Slovenya Hırvatistan sınırındaki Drava Nehri'nin taşması Cerkenive kentini ve civar köyleri sular altında bıraktı. Bu bölgedeki bine yakın ev sular altında kaldı. Şiddetli yağış ayrıca bölgede toprak kaymalarına sebep olurken Başkenti Lubana, Kruşka’da yağıştan etkilendi. Slovenya genelinde seli durdurmak için ARSO’nun 60 bine yakın üyesi bent oluşturabilmek için kum torbaları hazırladı. 
Slovenya’nın, Adriyatik sahilindeki kentlerde ise şiddetli yağmur ve rüzgâr büyük dalgalara yol açtı. Hırvatistan’da ise sel felaketine karşı uyarı yapıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.