Sosyetenin hayallerini yıkan haber; Doğum için Amerika'ya gidemeyecekler

Aralarında Buse Terim, Sibel Can, Deniz Akkaya, Güzide Duran, Arzu Balkan gibi sosyetenin çok sayıda tanınmış isminin Amerika'da doğum yaparak elde ettikleri vatandaşlık hakkı artık tarihe karışıyor.

30 Ekim 2018 Salı 20:37
Sosyetenin hayallerini yıkan haber; Doğum için Amerika'ya gidemeyecekler






Sosyetenin hayallerini yıkan haber; Doğum için Amerika'ya gidemeyecekler


Türk sosyetesinin ünlülerine Başkan Donald Trump'tan kötü haber.  Doğum öncesi Amerika'da bir hastaneye giderek bu ülkede doğan çocukları sayesinde ABD vatandaşlığı alan sosyetenin ünlüleri ve zenginler, artık bu haktan yararlanamayacak. Son olarak Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'ın eşi Neslişah Alkoçlar, ikinci bebeklerini bu ülkede dünyaya getirerek ABD vatandaşı olmanın yolunu aralamışlardı. 

Amerika'da doğum yapan bazı ünlüler 

Buse Terim, Defne Samyeli - Eren Talu, Deniz Akkaya Efe Önbilgin çifti, Didem Uzel - Selim Sarı çifti, Manken Güzide Duran, haber spikeri Nazlı Çelik, Yaşam Koçu Şeyda Coşkun, Şeyda Subaşı - Ilıcalı çifti, Sibel Can - Sulhi Aksüt çifti, Arzu Balkan - Tamer Karadağlı Çifti 

DOĞUMLA GELEN VATANDAŞLIK KALDIRILACAK

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de doğan ancak aileleri ABD vatandaşı olmayan bebeklere verilen ABD vatandaşlığı hakkını kaldıracağı açıkladı...


ABD Başkanı Donald Trump, ABD vatandaşı olmayan ailelerin çocuklarının ülkede dünyaya gelmesi halinde vatandaşlık kazanmalarını engellemeyi planlıyor.

Trump, "Axios on HBO"da programında yaptığı açıklamada, ABD vatandaşı olmayanların veya düzensiz göçmenlerin ülke topraklarında doğan çocuklarına ABD vatandaşlığı verilmesi uygulamasına son vermek istediğini söyledi.

ABD Başkanı böyle bir adımın meşru olup olmayacağına ilişkin soruya, "Bunu bir başkanlık emriyle yapabileceğimi söylüyorlar." yanıtını verdi.

Trump, Beyaz Saray'daki hukukçuların teklifini incelediklerini kaydetti.

ABD anayasasının belirlediği bir hak olan doğuştan ABD vatandaşlığının kaldırılmasının, başkanın anayasada tek başına değişiklik yapma yetkisiyle ilgili hukuki bir tartışmaya yol açabileceği ifade ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
Amerikada Doğum Yapan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.