Soykırım iddiaları Nurnberg'de tartışıldı

TANER TÜZÜN - NÜRNBERG () - Nürnberg ve Kuzey Bavyera Atatürkçü Düşünce Derneğinin Objektif Kültür Merkezinde düzenlediği panelde konuşan Araştırmacı-Yazar İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Perinçek ile Azerbaycan...

19 Nisan 2015 Pazar 10:36
Soykırım iddiaları Nurnberg'de tartışıldı






TANER TÜZÜN - NÜRNBERG () - Nürnberg ve Kuzey Bavyera Atatürkçü Düşünce Derneğinin Objektif Kültür Merkezinde düzenlediği panelde konuşan Araştırmacı-Yazar İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Perinçek ile Azerbaycan Milletvekili, Siyasal Bilimler Doktoru Ganire Paşayeva Ermeni soykırımı iddiaları ve gerçekleri başlıklı konferansta konuştular. ERMENİLERİN YAPTIKLARI ZULÜMLERİ DİNLEYEREK BÜYÜDÜK Büyük ilgi gören panelde bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, 2005 yıllarında Dışişleri Bakanlığında 2 yıl boyunca Ermeni biriminde çalıştığını ifade ederek, Bizim tarihimizde hiçbir kara leke ve utanılacak bir durum yoktur dedi. Türkiye'nin herkese kapısını açtığını anımsatan Kaya, En son 2 milyon Suriyeliyi Türkiye'de misafir ediyoruz. Dünya bize teşekkür etmelidir dedi. Aslen Iğdırlı olan Asip Kaya, Ermenilerin yaptıkları zulmü dinleye dinleye büyüdüklerini anlatarak, buna rağmen kin tutmadıklarını dile getirdi. ERMENİ ARŞİVLERİNE RUS ARŞİVLERİ ÜZERİNDEN ULAŞMAK MÜMKÜN Dr. Mehmet Perinçek ise yaptığı konuşmada, Çarlık Rusya'sı, dünya savaşı sırasında konuya şahitlik yapmıştır. Rus arşivlerinde bu konuda birçok belgeye ulaşmak mümkündür. Girilmeyen Ermeni arşivleri Rusya'nın elindedir. Burada soykırım diye bir konu geçmemektedir dedi. TARİH YAZMAK TARİH YARATMAK KADAR ÖNEMLİDİR Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Atatürk'ün bir sözü vardır şeklinde konuşmasına başlayarak şunları söyledi Tarih Yazmak, tarih yaratmak kadar önemlidir. Bununla ilgili kitap yazdım. Genç nesillere bunları anlatmak önemlidir. Tarihten ders alırsınız. Ermenistan küçük devlet. Azerbaycan'dan nasıl toprak alır diyorlar. İşte bu tarihte saklıdır. Olayların soykırımla ilgisi yoktur. Gençlerimiz bunu iyi bilmeli ve ilgili kişilere mesajlar atmalıdır. Gün birlik günüdür dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.