Suriye muhalefeti Azez için birleşti

Suriye'nin Türkiye'ye açılan sınır kapıları içerisinde muhalefet güçlerinin elinde kalan tek çıkış noktası Azez için kıyasıya mücadele başladı

04 Ocak 2016 Pazartesi 03:39
Suriye muhalefeti Azez için birleşti






Suriye muhalefeti Azez için birleşti

Suriye Sınırı'nda son durum; Suriye'de Türkiye'ye açılan sınır kapıları için kıyasıya mücadele başladı. Rus ordusunun  destek verdiği rejim güçleri ile PKK'nın Suruye kolu YPG, Azez'i almak için saldırılarını ardırdı. Bir yandan Fırat’ın batısındaki Cerablus’u ele geçirmeye çalışan Rus-İran-PKK ittifakı, bir yandan Suriyelilere Türkiye’den yardım giden muhaliflerin elindeki tek sınır kapısı Öncüpınar’ın karşısındaki Azez’e yönelik saldırılarını yoğunlaştırması üzerine bölgede hareketlilik arttı. Muhaliflerden oluşan 3 bin kişilik Özgür Suriye Ordusu'na Halep’ten gelen 2 bin kişi daha katıldı. Böylece Azez için yaklaşık 5 bin silahlı muhalif birleşti.

MUHALİFLER BİRLEŞTİ

HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Moskova ziyaretinin ardından Rusya’nın desteğini artırdığı PKK’nın Suriye kolu olan YPG, Halep’in Azez İlçesi'ne yönelik kuşatmasını artırdı. Önceki gün yoğunlaşan kuşatmada YPG’liler Azez’in Tanab Köyü'nü ele geçirdi. YPG, Türkiye yurt içinde PKK ile mücadele ederken Suriye'de Türkmenlere ve Suriye muhalefetine yönelik saldırılarına ağırlık vermişti.

Son Güncelleme: 04.01.2016 03:42
Anahtar Kelimeler:
PKKYPGTürkiye RusyaAzez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.