Suriye'ye esrarengiz saldırı: Füzeleri kimin attığı belli değil

Suriye, önceki gün ABD destekli İngiltere ve Fransa'nın füzeli saldırısının ardından gece yarısı yeni bir saldırının hedefi haline geldi.

17 Nisan 2018 Salı 03:27
Suriye'ye esrarengiz saldırı: Füzeleri kimin attığı belli değil






Suriye'ye esrarengiz saldırı: Füzeleri kimin attığı belli değil

Son Dakika Suriye, ABD başkanı Trump'ın Şam'a yönelik saldırı emrinin ardından düzenlenen ilk operasyonun ardından bu ülkeye yeni bir füze saldırısı haberi geldi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, saldırıyla ilgilerinin olmadığını duyurdu. 


Uluslararası haber ajanslarının Suriye Devlet Televizyonuna dayandırdığı ilk haberlere göre Suriye hava savunma sistemi, hava sahasını ihlal eden ve Şaryat Hava Üssü'ne hedeflenen füzeleri Humus üzerinde etkisiz hale getirdi. 

Füzelerin nereden ateşlendiği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sputnik'in haberine göre askeri kaynaklar, fırlatılan ve etkisiz hale getirilen füze sayısının 10 olduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, bölgede kendilerinden kaynaklanan herhangi bir askeri hareketliliğin bulunmadığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahond, "Şu anda bu bölgede ABD askeri hareketliliği yok" açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Suriye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.