Suriyeli muhalifler için eğit donat dönemi başladı

Türkiye Suriyeli silahlı milisleri kendi sınırları içerisinde eğitmeye başladı. Açıklama adı açıklanmayan ABD Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkiliden geldi

29 Mayıs 2015 Cuma 09:18
Suriyeli muhalifler için eğit donat dönemi başladı






Suriyeli muhalifler için eğit donat dönemi başladı


Türkiye, komşusu Suriye'deki yangında yeni bir rol üstlendi. 4. yılına giren iç savaşta daha önce siyasi muhaliflere ev sahipliği yapan Türkiye, şimdi de silahlı muhaliflerin eğitimen resmen başladığı açıklandı.

Suriye eski diktatörü Hafız Esad'ı 16 Mayıs 1998 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaptığı sert konuşmayla uyaran dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş'in konuşmasının üstünden 16 yıl geçti. Şimdi Türkiye, komşusu Suriye'deki iç savaşta çatışan taraflardan birine silahlı eğitim verecek.

AÇIKLAMA AMERİKA'DAN GELDİ

Suriyeli muhaliflere silahlı eğitimin verilmesine başlandığını adı açıklanmayan bir ABD'li yetkili'den geldi. ABD ordusunun Türkiye'de Suriyeli silahlı grupların eğitimine başladığını açıkladı.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili, "ABD ordusu Türkiye'de Suriyeli muhalifleri eğitmeye başladı" dedi.  İsmini açıklamak istemeyen yetkili, eğitimine başlanan silahlı gruplarda kaç kişinin yer aldığı ve eğitimin ne zaman başladığı hakkında bilgi vermedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. 

ABD Başkanı Barack Obama, daha önce yaptığı açıklamada eğit-donat programının yalnızca IŞİD’le mücadeleyi hedef aldığını belirtmişti.

TÜRKİYE TERÖR BELASINDAN ÇOK ÇEKMİŞTİ

Suriye rejimi, silahlı muhalifleri terörist ve bölücü olarak görüyor. Tıptı Türkiye'nin terör örgütü PKK ile yürüttüğü mücadele sırasında kullandığı argümanları uluslararası platformlarda yüksek sesle dillendiriyor. Şam yönetimi bir yandan IŞİD, diğer yandan ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin açıktan destek verdiği çok sayıda örgüt bileşeni de aynı kategoride yer alıyor.

ATİLLA ATEŞ NE DEMİŞTİ.

Baba Hafız Esad döneminde, Suriye, Öcalan'ı himaye ediyordu. Öcalan, kâh Bekaa vadisinde, kâh Şam'daydı. Sonunda bardak doldu doldu... taştı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Atilla Ateş, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine giderek sert bir konuşma yaptı: "Türk devleti olarak komşularımızla iyi ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Bu iyi niyetimize rağmen, bazı komşularımız, özellikle ismini açıkça söylüyorum, Suriye gibi komşular, iyi niyetimizi yanlış tefsir ediyorlar. Apo denen eşkıyayı destekleyerek, Türkiye'yi terör belâsına bulaştırdılar. Türkiye, iyi ilişkiler konusunda gerekli çabayı gösterdi. Türkiye, beklediği karşılığı alamazsa, her türlü tedbiri almaya hak kazanacaktır. Artık sabrımız kalmadı." (16 Eylül 1998)

Son Güncelleme: 29.05.2015 09:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.