Suudi Arabistan'da darbe korkusu; Bir küçük drone ülkeyi karıştırdı

Suudi Arabistan'da askeri darbe girişimi. Başkent Riyad askerlerin kontrolünde. Kral yetkilerini elinde bulunduran Prens Muhammed Bin Selman'ın içinde bulunduğu saray üstünde alçaktan uçan savaş uçakları var.

21 Nisan 2018 Cumartesi 22:43
Suudi Arabistan'da darbe korkusu; Bir küçük drone ülkeyi karıştırdı






Suudi Arabistan'da darbe girişimi; Kralın sarayı çevresinde çatışma

Suudi Arabistan akşam saatlerinden itibaren karıştı. Başkent Riyad askerlerin kontrolünde. Kral yetkilerini elinde bulunduran Prens Muhammed Bin Selman'ın içinde bulunduğu saray üstünde alçaktan uçan savaş uçakları var. Saray bir grup asker ve silahlı kişiler tarafından tamamen çevrildi. Saray çevresinde sık sık silah sesleri duyuluyor. Uçaksavarların, ve kamyonetler üzerine konuşlandırılan ağır makinalı tüfeklerin sesleri Başkent Riyad'ın her yerinden duyulduğu ifade ediliyor. Ancak Kraliyet ailesine yakın Dubai'deki yayın organları yaşanan tüm paniğe bir küçük drone (İnsansız Hava Aracı) neden olduğunu ileri sürdü..

Kral Selman bin Abdülaziz'in bir sığınağa götürüldüğü bildirildi


Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da hareketli anlar yaşanıyor. Suudi kraliyet sarayından silah seslerin yoğunlaştığı bildirilirken Prens Selman'ın nerede olduğu ise bilinmiyor.

Bazı Arap kaynaklar, ağır silahlı unsurların saraya girdiğini, bunların asker olup olmadığının bilinmediğini ancak saray etrafında askeri hareketlilik olduğunu aktardı.

Aynı kaynaklar, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in askeri bir hava üssündeki sığınağa götürüldüğünü iddia etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, bazı Arap kaynaklar Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in askeri bir hava üssündeki sığınağa götürüldüğünü ileri sürerken, olayın 'askeri darbe' girişiminin bir parçası olduğu da iddia edildi.

BAZI KOMUTANLAR DARBENİN İÇİNDE YER ALDI

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils'in başını çektiği bir grubun darbe girişimi olduğu öne sürüldü. 

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın sarayının yanında silah sesleri yükseldi. Hareketli dakikaların yaşandığı bölgede güvenlik güçleri alarm seviyesine geçti. Sosyal medyada yayılan görüntülerde silah sesleri ve çatışmaların olduğu görülüyor. Suudi Arabistan’da Kral’a karşı darbe yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

Öte yandan Arap medyasında yer alan bilgilere göre Kral Selman bin Abdülaziz’in güvenlik amaçlı askeri hava üssüne götürüldüğü bildirildi.

Wall Street Journal muhabiri Margherita Stancati ise, Salman'ın sarayının üzerinde uçan bir drone'un düşürüldüğünü, darbe girişimi iddialarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Kral Selman Bin Abdülaziz'in yetkilerini devrettiği oğlunun son dönemde uyguladığı politikalar ülke genelinde sert eleştirilere neden oluyordu. 

'KARA KUVVETLERİ KOMUTANI'NIN BAŞINI ÇEKTİĞİ BİR DARBE GİRİŞİMİ' İDDİASI

Silah ve patlama seslerine ilişkin ABD medyasında yer alan haberlerde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils'in başını çektiği bir grubun darbe girişiminde bulunduğu öne sürüldü.

'DARBE DEĞİL DRONE'

Dubai'deki Wall Street Journal Muhabiri Margherita Stancati ise "Riyad'da darbe olmadı, küçük bir drone (İnsansız Hava Aracı), saraya gereğinden fazla yaklaştı ve vuruldu" açıklaması yaptı.

SUUDİ YETKİLİLERDEN İLK AÇIKLAMA: DRONE İMHA EDİLDİ

Suudi yetkililerden yapılan ilk açıklamadaysa olayın Kraliyet Sarayı'na gereğinden fazla yaklaşan bir İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) imha edilmesinen ibaret olduğu belirtildi. KAYNAK SPUTNİK

Son Güncelleme: 21.04.2018 21:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.