“tango Kraliçesi” Berna: Türk Olmak Arjantin Tangosu İçinde Büyük Bir Prestijdir

DANİMARKALILAR tarafından 'Tango kraliçesi' olanak anılan Berna Dilek, düzenlediği tango gecesinde, dakikalarca alkışlandı. Büyükelçi Mehmet Dönmez’in de davetli olduğu tango gecesinde kardeşi Cumhur Dilek ile dans eden Berna Dilek,...

23 Kasım 2014 Pazar 13:59
“tango Kraliçesi” Berna: Türk Olmak Arjantin Tangosu İçinde Büyük Bir Prestijdir






DANİMARKALILAR tarafından 'Tango kraliçesi' olanak anılan Berna Dilek, düzenlediği tango gecesinde, dakikalarca alkışlandı. Büyükelçi Mehmet Dönmez’in de davetli olduğu tango gecesinde kardeşi Cumhur Dilek ile dans eden Berna Dilek, yakında kendi dans okulunu açacağını söyledi.
Berna Dilek, Tango gecelerinin çok sosyal bir faaliyet olduğunu, herkesin birbiri ile dans ettiğinianlatırken, çok sayıda kişinin tangoya önem verdiğini söyledi. Dilek, şöyle dedi:
"İnsanlar 'Tangonun Kraliçesi' diyerek iltifat etmişler. 10 yıldır tango yapıyorum bu işe ilk başlayanlardanım. Bir Türk olarak bunu yapmak çok güzel. 10 yıldır tek başıma yapıyordum ama bir yıldır Türk öğrencilerim var. Türkler'e İspanyolca'da 'La Turka' derler. Türk olmak Arjantin tangosu içinde büyük bir prestijdir. Türkler bu konuda çok yeteneklidir. Bunu Türkler bilmese de Arjantin tangosu Türkiye’de popülerdir ve Arjantinliler 'Bir biz, bir Türkler bu dansı yapabilirler' derler. Ben daha çok Türk’ün tango kurs ve gecelerine katılmasını bekliyorum."
Cumhur Dilek de, tangoyu ablasından öğrendiğini, İzmir’e geldiği dönemde kendisin zorla dansa götürdükten 'Bu virüsü' kaptığını anlatırken, "Şimdilik sık, sık Danimarka’ya geliyorum ve birlikte dans ediyoruz ama umarım yakın zamanda ben de burada kalacağım ve daha sık dans etme ve öğrenciler yetiştirme şansını bulacağız" dedi. Dilek, 'Milonga' adlı hareketli dansın izleyenleri coşturduğunu ve çok alkış aldıklarını belirterek bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Büyükelçi Mehmet Dönmez, Berna ve Cumhur Dilek’in başarını izlemekten büyük memnunluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bir Türk bayanın, Danimarka gibi bir ülkede böyle güzel bir girişimde bulunması ve Tango gibi zor bir dansta başarılı olması hepimizin gururu. Bu gecede çok nezih insanlar gördüm. Çok güzel ve duygu yüklü bir dans olan tangoda çok başarılı iki Türk görmek beni gerçekten memnun etti. Kendilerini kutluyorum ve benim yapabileceğim bir şey varsa her türlü desteğe hazır olduğumu söylemek istiyorum."
Berna ve Cumhur Dilek kardeşler, Büyükelçi Mehmet Dönmez’in bir hafta sonunu kendilerine ayırarak izlemeye gelmesini büyük bir takdirle karşıladıklarını belirterek "Buna çok memnun olduk çok büyük incelik gösterdi ve bu tür faaliyetlere ilgi göstermesi bizi memnun etti" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.