Tarihi Notre Dame Katedrali kül oldu, Fransa yasta

Fransa'nın başkenti Paris'te tarihi Notre Dame Katedrali'nde restorasyon çalaşması sırasında çıkan yangın gece yarısına kadar söndürülemedi. İçinde yüzlerce yıllık tarihi mirasla birlikte tamamen yandı.

15 Nisan 2019 Pazartesi 20:52
Tarihi Notre Dame Katedrali kül oldu, Fransa yasta






Tarihi Notre Dame Katedrali alev aldı


Fransa'nın anıtsal yapıları arasında yer alan 856 yıllık Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın devam ediyor. Akşam saatlerinde çıkan yangında ağır hasar alan binadan yükselen alevler ve dumanlar kilometrelerce uzaktan görülüyor.


Tarihi bina çevresinde üç ayrı güvenlik kuşağı oluşturan Paris polisi, yangın bölgesine girişleri tamamen yasaklarken, ikinci bölgeye sadece gazetecilerin girmesine izin verildi. 


Yangın çıktığı sırada katedral içerisinde bulunan din adamlarının dışarı çıktığı, çatının tamamen yanarak çöktü, ahşap bölmelerin ve çelik kafeslerin alevlere yenik düştüğü görülüyor.


Dünyanın en çok ziyaret edilen dini mekanları arasında yer alan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın söndürülemedi. Alev alev gece yarısına kadar yanan tarihi katedral çevresindeki binalar tahliye edilirken, Fransız hükümet üyeleri de yangın bölgesine gelerek bilgi aldı.

Bu arada çok sayıda Parisli, yangını gözyaşları ile izlerken, havadan neden yangına müdahale edilmediği sorusu sık sık gündeme geldi..

Fransa'nın başkenti Paris'in merkezinde yer alan ünlü katedralde çıkan yangına çok sayıda söndürme ekibi müdahale ediyor. 

Romanlara, filmlere konu olan, sadece Fransa tarihinin değil, Avrupa tarihinin en önemli kültür yapılarından biri olan tarihi katedrali hakkında açıklama yapan Notre Dame sözcüsü 'Malesef katedral tamamen yanıyor, elimizden gelen bir şey yok' duyurusu yaptı..

Yangın sırasında tarihi Katedral'in çatısı tamamı çöktü. İtfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışmalar devam ederken bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

Fransa polisi yangının, tarihi binada yenileme ve restorasyon çalışması yapılan bölümde başladığını duyurdu. 

Fransızların göz yaşları içerisinde izlediği yangın yüzünden Paris'in merkezine yönelik ulaşım tamamen durduruldu.

ABD Başkanı Trump, tarihi katedraldeki yangını izlemenin büyük bir üzüntü ve acı olduğunu söylerken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yarın yapacağı açıklamayı erteledi.

Son Güncelleme: 16.04.2019 00:21
Anahtar Kelimeler:
Notre Dame Katedrali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.