Tayland Başbakanı Şeyhülislam’ın önünde diz çöktü

Tayland’da yaşayan 8 milyona yakın Müslümanın lideri olarak kabul edilen Şeyhülislam Aziz Pitakumpol’un verdiği iftar yemeğine gelen Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha dizlerinin üzerine çökerek Şeyhülislam'ı selamladı

06 Temmuz 2015 Pazartesi 18:43
Tayland Başbakanı Şeyhülislam’ın önünde diz çöktü






Tayland Başbakanı Şeyhülislam’ın önünde diz çöktü

Tayland’da yaşayan 8 milyona yakın Müslümanın lideri olarak kabul edilen Şeyhülislam Aziz Pitakumpol’un verdiği iftar yemeğine gelen Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha dizlerinin üzerine çökerek Şeyhülislam hazretlerini selamladı.



Tayland’ın yüzde 90’ı Budist olmasına rağmen, bu ülkede Müslümanlara saygılı davranılıyor. Ülkede resmi olarak tanınan iki dini liderden birisi Budizm’i diğer ise İslam’ı temsil ediyor. Protokolde Şeyhülislam hazretleri Başbakan’dan da önde bulunuyor ve bu sebeple katıldığı davette Başbakan Chan-ocha dizleri üzerine çökerek Şeyhülislama saygılarını sunuyor.

Tayland Şeyhülislamı yakın çevresi tarafından Türkiye’ye olan sevgisiyle tanınıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.