Tayland polisi çıldırdı: Tapınak bombacısı ülkücü

Tayland'da budist tapınağına yapılan bombalı saldırının faili olarak yakalanan kişinin üzerinde bozuk karakterli Türk pasaportu çıktı.

29 Ağustos 2015 Cumartesi 19:19
Tayland polisi çıldırdı: Tapınak bombacısı ülkücü






Tayland polisi çıldırdı: Tapınak bombacısı ülkücü

Tayland'da budist tapınağına yapılan bombalı saldırının faili olarak yakalanan kişinin üzerinde bozuk karakterli Türk pasaportu çıktı. Tayland polisi yakaladığı bombacının Türkiye kökenli ve ülkücü olduğunu duyurdu. Bankong polisi bir tapınağın önünde yapılan bombalı saldırı ile ilgili olarak bir kişiyi yakaladıklarını açıkladı. Üzerinde Türk pasaportu çıkan kişiyi Tayland polisi ülkücü olarak duyurdu.

Yerel medya kaynaklarına göre yakalanan kişinin Türk pasaportu taşıdığı iddia edildi. Polis Bangkok’un Nong Chok bölgesinde yerel saatle öğleden sonra 14:00 sularında bir apartman dairesine baskın düzenledi. Baskında bir şüpheli gözaltına alınırken; Erewan tapınağına yapılan saldırıda kullanılan malzemelere benzer, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Ayni zamanda saldırganın birden fazla pasaport taşıdığı ve bu pasaportlar arasında Türk pasaportunu kullandığı iddia edildi. Ancak güvenlik kameralarındaki kişi ile yakalandığı söylenen zanlı arasında çok sayıda fark var.

Türk pasaportu taşıdığı ve ülkücü olduğu iddia edilen kişi.


YAYINLANAN PASAPORT RESMİNDE HATALAR VAR

Tayland polisi tarafından yakalanan şahsa ait olduğu iddia edilen 'Adem Karabağ' kayıtlı pasaportun kopyası yayınlandı. Türk vatandaşı ve ülkücü olduğu iddia edilen şahsın sözde pasaportundaki akıl almaz yazım hataları ise akıllarda soru işareti bıraktı.

İşte pasaporttaki yazım hataları:

- Doğum tarihi bölümünde Nisan ayı 'NİŞ' kısaltmasıyla yazılmış.

- Doğum yeri bölümünde 'İstanbul' yerine 'İştanbul' yazıyor.

- Veren makam bölümünde 'İştanbül' ifadesi var.
Erevan tapınağına yapılan saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 100’ün üzerinde kişi ise yaralanmıştı.

Tayland polisi tarafından yayınlanan fotoğraflarda, sırt çantası taşıyan sarı tişörtlü bir adamın, çantayı patlamanın yaşandığı bölgeye bıraktığı görülüyor.
Son Güncelleme: 29.08.2015 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.