Tayland’da çıplak dini törene tepki çığ gibi büyüyor

Enis AKSU/BANGKOK, () - TAYLAND’da Budist rahibin üstsüz bir kadının göğüslerine dini törenle kutsal yazılar yazması infiale yol açtı ve sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. Budizm inancına göre Budist rahiplerin...

03 Mart 2015 Salı 23:45
Tayland’da çıplak dini törene tepki çığ gibi büyüyor






Enis AKSU/BANGKOK, () - TAYLAND’da Budist rahibin üstsüz bir kadının göğüslerine dini törenle kutsal yazılar yazması infiale yol açtı ve sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor.
Budizm inancına göre Budist rahiplerin kadınlara dokunmaları yasaktır, sadece dini törenler dahilinde alınlarına kutsal yazılar yazabilirler ancak bunun haricinde hiç bir temasta bulunamazlar. Bu dini törende erkekler ise üstlerini çıkarırlar ve Budist rahip dualarını yaptıktan sonra erkeğin göğsüne kutsal yazılar yazar. Sosyal medyada dolaşan dini törenin resmi kısa sürede milyonlarca kişi tarafından paylaşıldı. Bu resimlerden birine yorum yazan kişi resimdeki kadın olduğunu iddia etti ve “Ben bir kadın değil, transseksüelim ve operasyon da geçirmedim. Doğum kontrol hapı aldığım için göğüslerim normalde büyük görünüyor sadece ama ben fiziksel olarak bir erkeğim” dedi. Ama bu açıklama Tayland halkına pek inandırıcı gelmedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.