Tayland’da gönüllü asker sayısı yüzde 10 arttı

DIŞ HABER – Tayland’da gönüllü asker sayısı yüzde 10 arttı Enis AKSU / Bangkok () Tayland’da askerlik yaşı gelen erkekler askere gidip gitmemelerinin belirlenmesi için kura çekiyor, mavi veya kırmızı renklerinden birini çektikten sonra...

19 Nisan 2015 Pazar 09:44
Tayland’da gönüllü asker sayısı yüzde 10 arttı






DIŞ HABER – Tayland’da gönüllü asker sayısı yüzde 10 arttı Enis AKSU / Bangkok () Tayland’da askerlik yaşı gelen erkekler askere gidip gitmemelerinin belirlenmesi için kura çekiyor, mavi veya kırmızı renklerinden birini çektikten sonra kırmızı çıkarsa askere gitmeleri gerekiyor ama mavi çıkarsa askerlikten muaf sayılıyorlar. Tayland’da bu yıl kurada kırmızı rengi beklemeden gönüllü olarak askere gitmek isteyenlerin sayısı yüzde 10 arttı. Ordu sözcüsü komutan Sirichan Ngathong yaptığı açıklamada toplamda kuraya katılan 496,748 kişi olduğunu ve bunlardan sadece 99,373 kişinin askerlik görevi için alındığı bildirildi. Askerlik yaşı gelenlerin ortalama yüzde 20’si askere gidiyor. Askere kabul edilen 99 bin kişinin yüzde 44’ü kurayı beklemeden gönüllü olarak askere gitmek istediklerini belirttiler ve adlarını listeye yazdırdılar. Tayland’da Budist rahipler, engelliler ve transseksüeller askerlikten muaf tutuluyorlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.