Terör saldırılarında yaralı polis sayısının 5 değil 6 olduğu ortaya çıktı

Ünsal TURAN / KOPENHAG () DANİMARKA'nın başkenti Kopenhag'da 14 şubat günü gerçekleştirilen iki terör saldırısında yaralanan polis sayısının 5 değil 6 olduğu ortaya çıktı. Polis sendikası, Emniyet genel müdürlüğünün yaralı...

03 Mart 2015 Salı 18:31
Terör saldırılarında yaralı polis sayısının 5 değil 6 olduğu ortaya çıktı






Ünsal TURAN / KOPENHAG () DANİMARKA'nın başkenti Kopenhag'da 14 şubat günü gerçekleştirilen iki terör saldırısında yaralanan polis sayısının 5 değil 6 olduğu ortaya çıktı. Polis sendikası, Emniyet genel müdürlüğünün yaralı polis sayısını doğru vermediğini, yaralı polis sayısının gerçekte 6 olduğunu açıkladı. Polis sendikası tarafından çıkarılan Polis Dergisinde yer alan yazıda 6'ıncı polisin diğerleri gibi silahla yaralanmadığı belirtildi ancak nasıl yaralandığı konusunda bir bilgi yer almadı. Dergide “Emniyet Genel Müdürlüğü yönetimi neden 6'ıncı polisin yaralanmasını gizli tuttu? Yaralanan 6'ıncı polis bir kadın polis ancak emniyet teşkilatı yönetiminin rakamları doğru vermesi ve halkı yanıltmaması gerekirdi" denildi. Emniyet Teşkilatı, İsveçli Karikatürist Lars Vilks'in de katıldığı Kurudtönen (barut fıçısı) adlı halk evindeki İfade özgürlüğü konulu konferansa yönelik ilk saldırıda bir kişinin öldüğünü 3 polisin yaralandığını, şehir merkezindeki Sinagog'a yönelik ikinci saldırıda ise bir kişinin öldüğünü, iki polisin yaralandığını açıklamıştı. Saldırgan ise Norrebro semtindeki evinin önünde çıkan çatışmada vurularak öldürülmüştü. Şimdi polisin yaralı polisler hakkında neden bilgi gizlediği sorgulanıyor. Emniyet teşkilatı ise konuyla ilgili henüz bir açılma yapmadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.