Trump çekileceğiz dedi, TSK'ya karşı yığınak yapıyorlar

Bebek katili PKK'lı teröristlerin Suriye'deki iş ortağı ABD yönetimi, Münbiç'te TSK'nın muhtemel operasyonuna karşı yığınak yapmaya başladı. 

01 Nisan 2018 Pazar 13:45
Trump çekileceğiz dedi, TSK'ya karşı yığınak yapıyorlar






Trump çekileceğiz dedi, TSK'ya karşı yığınak yapıyorlar

Terör örgütü PKK ve yandaşlarıyla birlikte Suriye'nin Türkiye sınır hattını işgal eden ABD yönetimi, TSK'nın muhtemel operasyonuna karşı yığınak yapmaya başladı. 

AA'nın Menbiç'teki güvenilir yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, ABD güçleri Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç ilçesine askeri takviyeler yaptı.

ABD, terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Münbiç ilçesinin batı kısmında yer alan, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin cephe hattına 300 asker ile çok sayıda zırhlı araç ve iş makinesi sevk etti.

ABD güçleri, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi ile YPG/PKK arasında cephe hattını oluşturan Sacu Çayi ile ilçenin batısındaki Zub'ul Beyn köyü taraflarında konuşlandı.

Bölgeye konuşlanan ABD askerileri Münbiç ilçesine, ABD'nin Menbiç'in doğusundaki Sırrın bölgesinde bulunan Sebet üssünden geldi.

Halihazırda ABD'nin, muhaliflerin kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesiyle sınır hattında Tuhar, Hilvanci ve Dadat olmak üzere 3 gözlem noktası bulunuyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.