Türk restoranı Kuzey ülkelerinde ilk 100 arasında gösterildi

Ünsal TURAN KOPENHAG () - DANİMARKA'nın Holsterbro şehrinde Ertuğrul Doğan ve ünlü Bolu'lu aşçı İsmail Doğaner'in sahibi olduğu Kayaların Altında (Under Klippen) restoranı Nordic ülkelerindeki tüm restoranlar arasında ilk 100'e girmeyi...

28 Mayıs 2015 Perşembe 22:48
Türk restoranı Kuzey ülkelerinde ilk 100 arasında gösterildi






Ünsal TURAN KOPENHAG () - DANİMARKA'nın Holsterbro şehrinde Ertuğrul Doğan ve ünlü Bolu'lu aşçı İsmail Doğaner'in sahibi olduğu Kayaların Altında (Under Klippen) restoranı Nordic ülkelerindeki tüm restoranlar arasında ilk 100'e girmeyi başararak, 66'ıncı sırada gösterildi. Best Retaurant -Nordic Countries değerlendirmesinde 66'ıncı sırada yer almayı başaran Türklere ait restoran daha önce Michelin ayarındaki Slowfood tarafından yılın restoranı, yılın en iyi servisi ve en iyi aşçısı gibi ödüller almıştı. Restoranın ortaklarından Ertuğrul Doğan, aldıkları ödüllerden büyük mutluluk duyduklarını belirterek Ortağım ve aşçımız İsmail Aydoğaner'in ve diğer çalışanların azimleri ve becerileri sayesinde çok güzel ödüller alıyoruz. Bu kez de bize posta ile gönderilen bir belgede Nordic ülkelerindeki en iyi 66'ıncı restoran olduğumuz bildirildi ve gönderilen numarayı camımıza yapıştırdık dedi. PRENS HENRİK YEMEKLERİ ÇOK BEĞENMİŞTİ Danimarka'da aşçılıktaki başarıları ile kısa sürede restoran ve otelcilik branşındaki tüm uzmanların, medyanın ilgi odağı olan İsmail Aydoğaner, her yıl değişik ödüller ve takdirler aldıklarını belirterek Bildiğiniz gibi Michelin ayarındaki Slowfood beni ve restoranımızı en iyi servis sunan ve en iyi şef ödülüne layık gördü. Ayrıca yılın restoranı ve şefleri yarışmasında Noma'dan sonra ikinci seçildik. Kraliçe II. Margrethe'nin eşi Prens Henrik, Başbakan Rasmussen, gibi ünlü konukları ağırladık ve Prens Henrik'ten teşekkür mektubu aldık. 2014 yılı sonunda Danimarka Gıda Maddelerini Geliştirme Bilim Merkezi tarafından düzenlenen yılın yemekleri galasının yemeklerini yaparak yılın aşçısı gösterildim. Bu başarılar sadece benim adıma değil, bu ülkede yaşayan tüm Türkler ve tabi ki ülkemiz adına da gurur vericidir. Bizlerin burada sadece fabrikalarda çalışan işçiler değil ayrıca başarılı meslek sahipleri ve işverenler olduğumuzu göstermiş oluyoruz dedi. Prens Henrik, Kayaların Altında Restoranı'na gönderdiği teşekkür mektubunda İsmail Aydoğaner'in yaptığı, Fransız ve Türk mutfağı karışımı yemeklerin tadına doyamadığını belirtmişti. Aydoğaner, Danimarkalıların Türk yemeklerini özellikle Fransız ve Türk mutfağı karışımını çok sevdiklerini belirterek Türk yemeklerinden en çok patlıcan yemeklerine ilgi gösterdiklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.