Türkiye En Kolay İş Yapılabilir Ülkeler Sıralamasında 55. Oldu

DÜNYA Bankası'nın yayımladığı 'İş Yapma Kolaylığı' raporundaki sıralamada Singapur yine 189 ülke arasında birinci sırayı alırken Türkiye, 55'inci oldu. Rapor, bir ülkede firma kurarken hangi engellerle karşılaşıldığı,...

29 Ekim 2014 Çarşamba 14:57
Türkiye En Kolay İş Yapılabilir Ülkeler Sıralamasında 55. Oldu






DÜNYA Bankası'nın yayımladığı 'İş Yapma Kolaylığı' raporundaki sıralamada Singapur yine 189 ülke arasında birinci sırayı alırken Türkiye, 55'inci oldu.
Rapor, bir ülkede firma kurarken hangi engellerle karşılaşıldığı, firmaların büyüme şansları ve devletten verilen destekler gibi kriterleri gözönüne alarak hazırlanıyor. Singapur’da bir firma kurmak için 2.5 gün yeterli iken, bunun Eritre’de 84 güne ulaştığına dikkati çekiliyor. Almanya’nın 189 ülke arasında 14'üncü olduğu raporda, Yunanistan 61, Rusya 62, Çin 90, Brezilya 120 ve Hindistan 142'nci sırada yer aldı.
TÜRKİYE’DEKİ SORUNLAR
Raporda, Türkiye’de yeni firma kurarken yüksek kayıt ücretleri, noter sorunları, vergi artışları, sosyal sigortalarda işveren payının yüksekliği gibi sorunların yanı sıra mahkemelerin henüz digital kayıtlamaya geçmemiş olması olumsuz olarak gösterildi.
Listede en kolay iş yapılabilen ilk 10 ülke şöyle sıralandı:
1. Singapur, 2. Yeni Zelanda, 3. Hongkong, 4. Danimarka, 5. Güney Kore, 
6. Norveç, 7. ABD, 8. İngiltere, 9. Finlandiya, 10. Avustralya.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.