Türkiye üzerinden sığınmacı taşıdığı iddia edilen çete çökertildi

Mehmet Çiftçi / MADRİD, () - Dominik Cumhuriyeti'nden yüksek meblağlar karşılığında "eşcinsel oldukları için ülkelerinde baskı gördükleri" gerekçesiyle Avrupa ülkelerinden sığınma hakkı talep eden göçmenleri taşıyan bir...

27 Ağustos 2015 Perşembe 16:18
Türkiye üzerinden sığınmacı taşıdığı iddia edilen çete çökertildi






Mehmet Çiftçi / MADRİD, () - Dominik Cumhuriyeti'nden yüksek meblağlar karşılığında "eşcinsel oldukları için ülkelerinde baskı gördükleri" gerekçesiyle Avrupa ülkelerinden sığınma hakkı talep eden göçmenleri taşıyan bir şebeke çökertildi. Avrupa ülkelerinden sığınma talep etmek amacıyla Türkiye'ye gitmek için Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santo Domingo uluslararası Las Americas havaalanında uçağa binen 14 kişinin pasaportlarına el konuldu. Santa Domingo Kriminal Araştırma Direktörlüğü tarafından yapılan açıklamada, yüksek miktarda paralar ödenerek Türkiye'ye göçmen gönderen bir çetenin varlığının tespit edilerek çökertildiği vurgulandı. Dominik Cumhuriyeti ile vize muafiyeti nedeniyle gereği Türkiye'ye vizesiz giriş yapan göçmenlerin, daha sonra kaçak olarak geçtikleri İspanyol hükümetinden sığınma hakkı talep ettikleri iddia edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.