Tuzhurmatu'da şiddet hız kesmiyor

  DIŞ HABER- Irak'ın Selahattin iline bağlı Türkmen ilçesi Tuzhurmatu'da şiddet yeniden alevlendi. Tuzhurmatu ilçesinde dün de silahlı saldırı ve kundaklama olayları yaşandı. Dün düzenlenen silahlı saldırılarda 2 Türkmen hayatını...

28 Mayıs 2015 Perşembe 10:15
Tuzhurmatu'da şiddet hız kesmiyor






  DIŞ HABER-



Irak'ın Selahattin iline bağlı Türkmen ilçesi Tuzhurmatu'da şiddet yeniden alevlendi. Tuzhurmatu ilçesinde dün de silahlı saldırı ve kundaklama olayları yaşandı. Dün düzenlenen silahlı saldırılarda 2 Türkmen hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırıların biri öğlen diğeri de akşam saatlerinde meydana geldi. Tuzhurmatu polis müdürlüğü iletişim sorumlusu İsa Beyatlı’nın muhabirine verdiği bilgiye göre; en az 3 kişiden oluşan bir grup terörist ilçenin Mustafa Ağa mahallesinde bulunan bir marketi basarak içerideki 2 kişiye doğru ateş ettiler. Saldırıda 35 yaşındaki market sahibi Nemir Mehdi adlı Türkmen vatandaşı hayatını kaybetti, 15 yaşındaki yeğeni Ali Muhammed Mehdi ayağından yaralandı.

İlçenin Askeri semtinde ise Hasan Muhammed Carullah adlı eski bir polis kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Tuzhurmatu ilçesinde dün gece ise sanayi bölgesinde Türkmenlere ait 3 dükkan kundaklandı. Araba tamirciliği yapan Türkmen vatandaşların dükkanları dün akşam saatlerinde ateşe verildi. Kundaklama sonucu ilçenin sanayi bölgesindeki dükkanlar büyük zarar gördü. Aynı bölgede benzeri olaylar daha öncede yaşanmıştı, ama bir türlü tedbir alınmadı. Tuzhurmatu'da 2003 yılından beri düzenlenen şiddet olaylarında en az 2000 sivil Türkmen hayatını kaybetti.

Görüntü dökümü:

Sanayi bölgesinde 3 Türkmen vatandaşın dükkanı kundaklandı

Kundaklanan dükkanlardan kareler

Haber- Kamera: Ahmet Haşim MUHTAROĞLU / TUZHURMATU ()

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.