Üç AB ülkesi ortak İHA geliştirecek

DIŞ HABER – Üç AB ülkesi ortak İHA geliştirecek -2025 yılında hizmete girmesi beklenen İHA’ların silah taşıması da öngörülüyor. Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / Avrupa Birliği’nin önde gelen üç ülkesi ortak insansız hava...

31 Mart 2015 Salı 15:01
Üç AB ülkesi ortak İHA geliştirecek






DIŞ HABER – Üç AB ülkesi ortak İHA geliştirecek -2025 yılında hizmete girmesi beklenen İHA’ların silah taşıması da öngörülüyor. Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / Avrupa Birliği’nin önde gelen üç ülkesi ortak insansız hava aracı (İHA) geliştirecek. Almanya, Fransa ve İtalya’nın katılımıyla yapılması öngörülen İHA’nın 2025 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre, Almanya-Fransa hükümetlerarası görüşmeleri öncesinde siyasi partilerin parlamento grubu yetkililerine konu hakkında bilgi veren Savunma Müsteşarı Katrin Suder, projenin başlaması için bu yıl içerisinde anlaşma imzalanacağını ve proje çalışmalarına başlanacağını aktardı. SİLAH TAŞIYABİLECEK 2025 yılında hizmete girmesi beklenen İHA’nın, orta büyüklükte olacağı ve gerektiğinde silah da taşıyabileceği belirtiliyor. Almanya’nın üretilecek ortak IHA’lar hizmete girene kadar, İsrail ya da ABD yapımı İHA’ların kiralanması veya satın alınması kararını da bu yıl içerisinde vermesi bekleniyor. Almanya, Afganistan görevi sırasında kullandığı İsrail yapımı Heron1’lerin kullanım anlaşmasını geçen hafta uzatmıştı. Heron1’lerin küçük olduğu ve silah taşımak için yeterli olmadığı belirtiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.