Ukrayna askerleri elektrik santralini vurdu. 300 madenci mahsur kaldı

Ukrayna askerleri ile Donetsk'te Rusya yanlılarının sürdürdüğü çatışmalar şiddetleniyor. Ukrayna ordusu bir elektrik santralini vurdu, bölgede faaliyet gösteren maden ocağında elektrikler kesildi, 300 madenci toprak altında mahsur kaldı

26 Ocak 2015 Pazartesi 15:01
Ukrayna askerleri elektrik santralini vurdu. 300 madenci mahsur kaldı






Ukrayna askerleri maden ocağını vurdu. 300 madenci göçük aldında

Donetsk'teki bir elektirik santraline havan topu isabet etti. Civardaki bir madende elektirikler kesildi, madenciler mahsur kaldı. Mahsur kalan 500 madenciden 110'u kurtarıldı, şu an 390 kişi hala içeride kaldığı bildirildi.

Ukrayna'nın doğusunda ordunun ağır saldırısı ile yeniden başlayan çatışmaların sürdüğü Donetsk kentinde, bir elektrik santralinin hedef alınması sonucu en az 500 madenci yeraltında mahsur kalırken, çalışmalar sonucu 110 kişi kurtarıldı. Saldırı sonrası Zasyadko madeninde ve yakındaki bölgelerde elektriğin kesildiği ifade edildi.

Russia Today ve Sputnik'te yer alan habere göre, konu hakkında konuşan acil servis yetkilileri, Donetsk'in Kievsky bölgesinde meydana gelen saldırının Ukrayna ordusu tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. İsmini vermek istemeyen bir Acil Durum Bakanlığı yetkilisi, "Saat 12 gibi bir havan topu, Zasyadko madenine elektrik sağlayan santrali vurdu" ifadelerini kullanırken, yeraltında 496 madenci olduğunu düşündüklerini söyledi. Yetkili, kurtarma çalışmalarının başladığı bilgisini verdi. Olayda ölen   ya da yaralananın olup olmadığı henüz bilinmiyor.
Fotoğraf Sputnik News'ten  Alexey Kudenko
Son Güncelleme: 26.01.2015 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.