Uluslararası Af Örgütü Gazze İçin İsrail’i Suçlu Buldu

ULUSLARARASI Af Örgütü, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği Hamas saldırılarını Gazze'ye yönelik 'savaş suçu' olarak gördüklerini açıkladı ve İsrail'i suçlu buldu. İsrail Dışişleri Bakanlığı savaş suçunu reddetti ve açıklamasında...

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:32
Uluslararası Af Örgütü Gazze İçin İsrail’i Suçlu Buldu






ULUSLARARASI Af Örgütü, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği Hamas saldırılarını Gazze'ye yönelik 'savaş suçu' olarak gördüklerini açıkladı ve İsrail'i suçlu buldu.
İsrail Dışişleri Bakanlığı savaş suçunu reddetti ve açıklamasında 90'ın üzerinde benzer vakanın araştırıldığını ve konuya ilişkin iki adli soruşturmanın yürütüldüğünü belirtti.
8 Temmuz'dan 26 Ağustos'a kadar süren saldırılarda BM yayınladığı rakamlara göre 519'u çocuk 1523 sivil hayatını kaybetti. Af Örgütü'ne göre ise İsrail'in Gazze'ye yönelik 'Sınır Koruma Operasyonu' adı altındaki saldırıda 2 bin 200'ün üzerinde sivil hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı.
18 binin üzerinde ailenin evsiz kaldığı saldırılarda Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), iki ülkenin de üzerine düşeni yerine getirmediği gerekçesiyle göreve çağırıldı.
İsrail'in çok sayıda çocuğun da bulunduğu Filistinli sivillerin evlerini hedef alarak savaş suçu işlediğine karar kılınan rapor 'İsrail ve İşgal Altındaki Filistin toprakları, Enkaz Altındaki Aileler: İsrail'in evlere saldırıları' başlığını taşıyor. Raporda ayrıca, çocuklarını, yakınlarını ve evlerini kaybeden ailelerin yaşadıklarına da yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.