Vazquez, Volkswagen ile geldi Volkswagen ile gitti

Mehmet ÇİFTÇİ, () - Dünyanın en fakir devlet başkanı ünvanını elinde bulunduran Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, görevini yeni başkan Tabaré Vazquez'a teslim ettikten sonra Volkswagen marka otomobiline binerek evinin yolunu tuttu. Uruguay...

02 Mart 2015 Pazartesi 22:18
Vazquez, Volkswagen ile geldi Volkswagen ile gitti






Mehmet ÇİFTÇİ, () - Dünyanın en fakir devlet başkanı ünvanını elinde bulunduran Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, görevini yeni başkan Tabaré Vazquez'a teslim ettikten sonra Volkswagen marka otomobiline binerek evinin yolunu tuttu.
Uruguay anayasasına göre 2'inci kez seçilmesi mümkün olmayan 79 yaşındaki Mujica ülkeyi 5 yıl boyunca yönettikten sonra halkın alkışları arasında "Burada daha yapılacak çok iş var, umarım işbaşına gelen yeni yönetim ülkeye benden daha iyi işler yapar" diye konuştu. Eski bir solcu militan olan Jose Mujica özellikle fakir halk tarafından çok seviliyordu. Uruguay'da başkanlık sarayında oturma yerine şehir dışındaki ufak bir çiflikte yaşamayı seven Mujica devlet başkanı olduğu zaman beyan ettiği gelir beyannamesinde bir adet 1960 model Volkswagen, ufak bir çiflik evi ve 3 bacaklı bir köpek sahibi olduğunu açıklamıştı. Uruguay'da yapılan son kamuoyu yoklamalarında halkın yüzde 65'ten fazlası anayasanın değiştirilerek Jose Mujica'nın yeniden devlet başkanı olmasını isterken Mujica bu çağrıya karşı çıkarak yerine başka birisinin gelmesinin daha yararlı olacağını söylemişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.