Venezuela ile ABD arasındaki ilişkiler kopma noktasına geldi

Mehmet ÇİFTÇİ, () - VENEZUELA Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, eski ABD Başkanı George W. Bush, eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve eski CIA Başkanı George Tenet’e ömür boyu ülkeye girme yasağı getirdi. ABD VATANDAŞLARINA VİZE ...

03 Mart 2015 Salı 23:47
Venezuela ile ABD arasındaki ilişkiler kopma noktasına geldi






Mehmet ÇİFTÇİ, () - VENEZUELA Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, eski ABD Başkanı George W. Bush, eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve eski CIA Başkanı George Tenet’e ömür boyu ülkeye girme yasağı getirdi.
ABD VATANDAŞLARINA VİZE

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro tarafından yayınladığı bildiride; W.Bush, Cheney ve Tenet’in insanlık suçu işlediğini öne sürerek bu kişilerin işbaşında olduğu sürece Venezuela topraklarına ayak basamayacağını belirtildi. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro daha da ileri giderek Amerikan vatandaşlarına da vize zorunluğu getirdiklerini duyurdu.
Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, ise ülkesindeki Amerikalı diplomat sayısının, ABD'deki Venezuelalı diplomat sayısı gibi 17'ye indirileceğini açıkladı. Rodriguez ayrıca Venezuela’da görev yapmaya devam edecek ABD’li diplomatların bundan sonra organize edeceği her türlü toplantı ve görüşmelerin içeriğini kendilerine bildirilmesini istediklerini sözlerine ekledi.
ABD Başkanı Barack Obama geçtiğimiz yıl imzaladığı bir kararname ile Venezuela’yı insan haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile suçlamış ve bu ülkeye bazı yaptırımlar getirdiklerini vurgulamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.