'volvo Ocean Race' İspanya'dan Start Aldı

DÜNYANIN en iyi ve en güçlü denizcilerinin yer aldığı 'Volvo Ocean Race' Açık Deniz Yelkencilik Yarışı İspanya'nın Alicante kentinden start aldı. 9 ay boyunca, 4 okyanus ve 5 kıtada mücadele verecek olan Volvo Ocean Race, heyecanı...

11 Ekim 2014 Cumartesi 15:14
'volvo Ocean Race' İspanya'dan Start Aldı






DÜNYANIN en iyi ve en güçlü denizcilerinin yer aldığı 'Volvo Ocean Race' Açık Deniz Yelkencilik Yarışı İspanya'nın Alicante kentinden start aldı. 9 ay boyunca, 4 okyanus ve 5 kıtada mücadele verecek olan Volvo Ocean Race, heyecanı daha şimdiden herkesi sarmış durumda.
Dünyada yaklaşık 1.5 milyar kişiye ulaşması beklenen ve 3 yılda bir düzenlenen Volvo Ocean Race, Formula 1 ve Dünya Kupası'ndan sonra en çok takip edilen spor etkinliklerinin başında geliyor. İspanya'dan başlayıp dünya çevresindeki 9 ülkeden 10 limanı kapsayarak yaklaşık 40 bin deniz milli gerçekleştirecek olan yelkenciler bu önemli yarışı Haziran 2015'te İsveç'in Göteborg kentinde son verecekler. Takımlar, Haziran ayına kadar 4 okyanusu ve 5 kıtayı geçerek 10 farklı limanı ziyaret edecek. Volvo Ocean Race yarışçılarının uğrayacağı limanlar ise şöyle açıklandı:
İspanya (Alicante), Güney Afrika (Cape Town), Birleşik Arap Emirlikleri (Abu Dabi), Çin (Sanya), Yeni Zelanda (Auckland), Brezilya (Itajai), Amerika (Newport), Portekiz (Lizbon), Fransa (Lorient) ve İsveç (Göteborg).
Ayrıca Volvo Ocean Race bu yıl ilk kez Hollanda'nın Lahey şehrinde de pit-stop yaparak bir yeniliğe adım atmış olacak. Cesur denizciler rüzgarın ve sert hava koşullarının eşlik ettiği Volvo Ocean Race boyunca, özellikle Güney Kutup Denizi'nin 30 metre yüksekliğe varan dalgaları ve hızı saatte 110 kilometreye ulaşan rüzgarına karşı ayakta kalmaya çalışacaklar. Denizcilerin ayrıca toplam 38 bin 739 deniz mili, yani 71 bin 745 kilometreyi aşacak yolculuğunda eksi 40 derecelere varan soğuk havaya, şiddetli yağış ve aşırı sıcak gibi zor şartlar altında mücadele verecek olması halkı limanlara çekmeye başladı. Binlerce kişinin akın ettiği Alicante Limanı'nda soruları yanıtlayan denizciler ve bu önemli yarışa destek sağlayan sponsor şirketler gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.
Resmi 'Zaman Tutucusu' sıfatıyla ikinci kez dünyanın en zorlu açık deniz yarışının tam kalbinde yer alacak olan IWC Schaffhausen firması, bu olayı özel edisyon bir saatle kutlayarak basının önüne çıktı. Abu Dhabi Ocean Racing takımıyla ortaklığını uzatma kararı alan IWC CEO'su Georges Kern, "Volvo Ocean Race dünyanın en iyi denizcilerini güçlerinin sınırlarına taşıyor" diyerek bu yarışa verdikleri önemi belirtti.
İkinci kez yarışın Resmi Zaman Tutucusu olduklarını hatırlatan CEO Kern, "Abu Dhabi Ocean Racing takımına ve 24 saatlik hız rekoruna sponsorluk etmekten gurur duyuyoruz, bu sayede uluslararası denizciliğin merkezinde bulunuyoruz" dedi.
Volvo Ocean Race CEO'su Knut Frostad ise, IWC Schaffhausen'i 'Resmi Zaman Tutucusu' sıfatıyla ikinci kez yarışta görmekten son derece mutlu olduklarını anlatırken "Dakiklik ve yenilikçilik ruhuna dair hak ettiği şöhretiyle IWC bizim için ideal bir ortak. Ayrıca IWC herhangi bir 24 saatlik süre zarfında en uzun mesafeyi kat eden takıma özel bir ödül verecek" dedi.
IWC Schaffhausen'in Abu Dhabi Ocean Racing takımıyla yaptığı resmi sponsorluk anlaşmasını uzatması üzerine bir kez daha takım kaptanlığını üstlenecek olan iki gümüş Olimpiyat madalyası sahibi Ian Walker da, "Yine IWC'nin desteğini almış olmaktan gururluyuz. Ekibimiz gerçekten uluslararası bir karma ve hepsi birinci sınıf elit denizci kategorisinde bulunan üyeler. Bunlara yeni yüzler de eklendi. Hedefimiz yarışı kazanmak ve sponsorumuz sayesinde ihtiyaç duyduğumuz güvenilir desteği arkamızda hissetmek" diye konuştu.
 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.