Vücutlarına noktalı virgül dövmesi yaptırıyorlar

Özge DÜZGÜN/LONDRA, ()-Dünya çapında hızla yayılan bir trendin sonucunda binlerce insan vücutlarına noktalı virgül dövmesi yaptırıyor. Bu eylemin amacı ise akıl sağlığına dikkat çekmek. Sosyal medya kullanıcıları noktalı virgül...

03 Temmuz 2015 Cuma 17:35
Vücutlarına noktalı virgül dövmesi yaptırıyorlar






Özge DÜZGÜN/LONDRA, ()-Dünya çapında hızla yayılan bir trendin sonucunda binlerce insan vücutlarına noktalı virgül dövmesi yaptırıyor. Bu eylemin amacı ise akıl sağlığına dikkat çekmek. Sosyal medya kullanıcıları noktalı virgül (;) şeklindeki dövmelerini sosyal medya hesaplarından paylaşıyor, bu sembolün taşıdığı anlam ise ‘yaşamın devamlılığı’..

“Noktalı virgül Projesi” kar amacı gütmeyen bir topluluğun, intihar, davranış bozukluğu, kendine zarar verme gibi durumlara farkındalığın artması için kendilerine “noktalı virgülü” sembol olarak seçmesiyle 2013’te başlatılmış olan bir proje.

Topluluğun amacı bu tür durumların insanların utanacakları psikolojik davranışlar olmaktan çıkması.

Dünya çapında hızla yayılan bu akım dahilinde ‘yaşamın devamlılığını” simgeleyen noktalı virgülün sembol olarak seçilmesinin nedeni ise oldukça etkileyici. Noktalı virgül çoğunlukla bir yazarın cümleyi isterse bitirebileceği yerde kullanılıyor. İnsanların da yaşadıklarından sonra bu noktaya gelebildiği durumlarda, bu simge, mücadele etmenin gerekliliğini ve yaşamın devamlılığını simgeliyor. Noktalı virgül çılgınlığı binlerce kişi tarafından sosyal medyada benimsenmiş durumda ve vücutlarına noktalı virgül dövmesi yaptıranların sayısı da gittikçe artıyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.