WALL STREET JOURNAL, HAŞİM TAÇİ KOSOVA’NIN EN GÜÇLÜ KİŞİSİ

ABD'nın en prestijli gazetelerinden Wall Street Journal, 8 yıl Kosova’da Başbakanlık görevinde bulunan şimdi ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan Haşim Taçi ile yaptığı özel röportajı yayınladı. Özel röportajda,...

22 Aralık 2014 Pazartesi 18:57
WALL STREET JOURNAL, HAŞİM TAÇİ KOSOVA’NIN EN GÜÇLÜ KİŞİSİ






ABD'nın en prestijli gazetelerinden Wall Street Journal, 8 yıl Kosova’da Başbakanlık görevinde bulunan şimdi ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan Haşim Taçi ile yaptığı özel röportajı yayınladı. Özel röportajda, Taçi 'Kosova’nın en güçlü şahsiyeti' olarak nitelendirildi.
WSJ gazetesine konuşan Taçi, Sırbistan ile diyalogta başarı elde edilmesi isteniyorsa Avrupa Birliği Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Frederica Mogherini’nin doğrudan angaje olması gerektirdiğini belirtti. Taçi, "Geçmişin iki düşmanı arasında uzlaşmanın sağlanması için Kosova ve Sırbistan yeni yılda yeni anlaşma üzerinde çalışmalıdır" dedi. AB Mogherini ile görüşmede bulunduğunu belirten Haşim Taçi, "Mogherini’nin geniş bir ajandası olduğunu anlıyorum, fakat Kosova, AB avlusunda bulunduğu için Kosova AB’nin önceliği olmalıdır" diye konuştu. Taçi, yeni Hükümetten de konuşurken, seçimleri kazandığı halde, Kosova vatandaşlarının iyiliği için Başbakanlık görevinden vaz geçtiğini ve bu görevi koalisyon ortağı İsa Mustafa’ya devrettiğini söylerken, “Ben 2016 yılında Kosova Cumhurbaşkanlığı görevine geçmek için hazırlanıyorum” dedi. Taçi, “Dışişleri Bakanı olarak yeni yılda yani 2015 yılında Kosova’nın BM üyesi olması için çaba harcayacağım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.