Yunanistan'a Kardak için sert uyarı

Ankara Atina hattında Kardak kayalıklarının neden olduğu yeni bir krizin ayak sesleri yükseliyor. Atina ekonomik kirizi Kardak krizi ile gölgelemeye mi çalışıyor?

08 Mart 2015 Pazar 01:37
Yunanistan'a Kardak için sert uyarı






Yunanistan'a Kardak için sert uyarı

Ankara ile Atina arasında Kardak kayalıklarının neden olduğu gerginlik büyüyor. Ekonomik krize rağmen adaları silahlandırmaktan çekinmeyen Yunanistan'a Ankara'dan sert uyarı. Yunanistan’ın yeni seçilen aşırı milliyetçi parti üyesi Savunma Bakanı, Kardak adalarına çelenk atarak başlattığı kışkırtıcı faaliyetlerine devam ediyor.


Yunanistan’la daha çok Ege semalarında yaşanan “hava sahası” krizi bu kez Akdeniz’e (Antalya-Kaş civarı) kaydı. Genelkurmay’ın açıklamasına göre Yunan savaş uçakları ile, bir helikopter Türkiye hava sahasını toplam 12 dakika 52 saniye boyunca taciz etti.


'AKLI SELİME DAVET EDİYORUZ'

Yunanistan’ın devam eden kışkırtıcı tutumuna Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Yapılan açıklamada sert ifadelere yer verildi: Göreve geldiğinden beri Türkiye’ye yönelik kışkırtıcı bir tutum izlediği görülen Yunanistan Savunma Bakanı’nın Ege’de gerginliği artırıcı son faaliyetleri ve ifadelerini kabul edilemez buluyor; Yunan Hükümeti'ni bu sorumsuz davranışları bir an evvel kontrol altına almaya ve aklı selime davet ediyoruz. Bu durumun, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve Ege’deki sorunların halli için ortaya konan çabalara zarar vereceği de ortadadır.
Son Güncelleme: 08.03.2015 01:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.