144 yolcuyu ölüme pilot götürmüş

Fransa’da 144 yolcu ve 6 mürettebatla çakılan Germanwings uçağı ile ilgili flaş gelişme… Marsilya savcısı Brice Robin, ikinci pilotun, uçağı kasten düşürdüğünü söyledi

26 Mart 2015 Perşembe 16:15
144 yolcuyu ölüme pilot götürmüş






144 yolcuyu ölüme pilot götürmüş

Fransa’da 144 yolcu ve 6 mürettebatla çakılan Germanwings uçağı ile ilgili flaş gelişme… Marsilya savcısı Brice Robin, ikinci pilotun, uçağı kasten düşürdüğünü söyledi

Taşıdığı 144 yolcu ve altı mürettebatla Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri'nde düşen Germanwings uçağı sırrını koruyor. Uçağın karakutuları Fransız uzmanlar tarafından incelenirken, facianın nedenine ışık tutabilecek bir iddia ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'dan geldi.

Soruşturmaya katılan askeri bir yetkili, gazeteye yaptığı açıklamada, pilotlardan birinin uçak düşerken kokpitin dışında olduğunu iddia etti. Gazeteye konuşan yetkili “Pilot kapıya hafifçe vurdu ve cevap alamadı. Sonra daha sert vurdu ve yine cevap alamadı. Hiç cevap olmadı” dedi.

Kokpitin dışında kalan pilot, son çare olarak kapıyı kırmaya çalıştı. Ancak kokpitin kurşun geçirmez, çelik kapısını kırmayı başaramadı.

Uçağın 38 bin feet'ten alçalmaya başlamasından itibaren kokpitle kontrol kulesi arasında hiçbir diyalog geçmedi. Alpler'e çakılması sekiz dakika süren uçaktan acil durum ya da yardım çağrısı yapılmadı. Kokpit dışından sadece telefonla haber verilebilirdi ancak hem yüksek irtifa nedeniyle hem de Alpler'de telefon çekmediği için bu da yapılamadı.

Airbus'ın, 1 Kasım 2003'te yürürlüğe giren uluslararası sivil havacılık kurallarına göre tasarladığı kapılar Mayıs 2002'de böyle basına tanıtılmıştı.

BİRİ DIŞARI ÇIKTI

Soruşturmaya yakın bir kaynak ise AFP'ye yaptığı açıklamada, kokpit kayıtlarında, pilotlardan birinin koltuğunun geri çekildikten sonra kapının açılıp kapandığının duyulduğunu söyledi.

SADECE ALARM SESİ GELDİ

Bir süre sonra kapının çalındığını ve uçak düşene kadar bir diyalog olmadığını belirten kaynak, bu süre zarfında sadece uçağın dağa yaklaştığına dair alarm sesinin duyulduğunu ifade etti.

KAPI BLOKE EDİLİRSE AÇILMAZ

New York Times'da ortaya atılan iddianın ardından açıklama yapan bir Lufthansa yetkilisi, 2001'de 11 Eylül saldırılarının ardından yapılan düzenlemeler uyarınca kokpit kapılarının dışarıdan açılamadığını söyledi. Sözcü, "İkinci pilot dışarıdan kapıyı açabilir. Bunun için şifre var. Ancak içerideki pilot kapıyı bloke ederse, kapı açılmaz" dedi.
Airbus A320 tipi uçakların kokpit kapısındaki gözetleme deliği. Deliğe dışarıdan bakıldığında içerisi görülmüyor.

SAVCI İDDİALARI DOĞRULADI

Marsilya Başsavcısı Brice Robin, Fransa'nın güneyinde düşen Lufthansa'ya ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağını düşüş anında kullanan 28 yaşındaki yardımcı pilot Andreas Lubitz’in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirdi.

Robin, önceki gün düşen uçağın bulunan karakutusundaki kokpit kayıtlarına ilişkin Marsilya Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Olaydan önceki son 30 dakikaya ait kokpit kayıtlarına ulaşabildiklerini ifade eden Robin, kayıtların ilk 20 dakikasındaki konuşmaların normal konuşmalar olduğunu söyledi.

Kayıtların 20. dakikasından sonra kaptan pilotun kokpiti terk ettiğinin anlaşıldığını ifade eden Robin, daha sonra uçağı kullanmaya devam eden 28 yaşındaki yardımcı pilot Andreas Lubitz’in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirdi.

Yardımcı pilotun, dışarıda kalan kaptan pilota kokpitin kapısını açmadığını belirten Başsavcı Robin, "Yardımcı pilotun, kaptan pilota kapıyı bilerek açmadığı anlaşılıyor" ifadesini kullandı.

Robin, "Yardımcı pilotun nefes alış verişi normal. Tek bir kelime bile kullanmıyor" dedi.

KİŞİSEL İHTİYAÇLAR DIŞINDA ÇIKIŞ YOK

11 Eylül saldırılarından sonra kokpit girişine de sınırlama getirildi. Buna göre pilotlar sadece kişisel ihtiyaçlar için kokpitten çıkabiliyor. Kokpite elektronik şifreyle giriliyor. Üç kamera kokpit girişini takip ediyor.

İNTİHAR ŞÜPHESİ

Avustralya basınına konuşan, Qantas havayolu şirketinin eski güvenlik şefi ve havacılık uzmanı Ron Bartsch, şu an için kesin bir yargıya varılamayacağını ancak pilotun intihar etmiş olma ihtimalinin, "eldeki verilerle ters düşmediğini" söylemişti.

Uçağın izlediği rota ve kuleden gelen çağrılara yanıt verilmemesinin bu ihtimali güçlendirdiğini belirten havacılık uzmanı Bartsch, "Pilot intihara meyilli ise ve bunu yapmışsa, muhtemelen bu konudaki sorulara cevap vermeyeceklerdir" demişti.

"BAŞTA BAYILMA SANDIM AMA..."

Tecrübeli bir THY pilotu da son bilgiler ışığında, uçağın kasten düşürülmüş olma ihtimalinin kuvvetlendiğini söyledi.

Türk pilot, "Başta bayılma diye düşünmüştüm. Ancak kapının, şifreli girişe de izin vermeyecek şekilde bloke edilmesi, geriye intihar olasılığını bıraktı" dedi.

HANGİ PİLOT OLDUĞU BELLİ DEĞİL

Lufthansa düşen uçağın ikinci pilotunun, Eylül 2013'ten beri Germanwings için çalıştığını ve 630 saatlik uçuş tecrübesi olduğunu açıkladı. Airbus A320 ile 6 bin saatlik uçuş tecrübesi olan kaptan pilotun ise 10 yıllık tecrübe sahibi olduğu açıklanmıştı. Kendini kokpite kilitlediği öne sürülen pilotun hangisi olduğu bilinmiyor.

MOZAMBİK UÇAĞINI HATIRLATTI

Germanwings faciasıyla ilgili iddialar, Mozambik Havayolları'na ait bir yolcu uçağının Kasım 2013'te Namibya'ya düştüğü olayı akıllara getirdi. Uçaktaki 33 kişinin de ölümüne neden olan olayın ardından yapılan soruşturmada; Embraer 190 tipi uçağın, pilotun kasten yaptığı manevralar sonucu düştüğü ortaya çıkmıştı.

Kaynak: KAYNAK: Hürriyet Gazetesi
Son Güncelleme: 26.03.2015 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.