30 bin kadın IŞİD yüzünden silah altına çağrıldı

Norveç'te IŞİD militanlarının saldırma ihtimaline karşı daha önce askeri eğitimden geçen kadınları yeniden silah altına alıyor.

19 Ocak 2015 Pazartesi 10:47
30 bin kadın IŞİD yüzünden silah altına çağrıldı






30 bin kadın IŞİD yüzünden silah altına çağrıldı

Terör korkusu batılı ülkeleri ek önlemler almaya itiyor. Norveç'te IŞİD militanlarının saldırma ihtimaline karşı daha önce askeri eğitimden geçen kadınları yeniden silah altına alıyor. Norveç Ordusu en az. 30 bin kadına da askerlik için tebligat gönderdi.

Avrupa, İslamofobi'nin esiri oldu! Türk ve İslam karşıtı gösterilerin ardı arkası kesilmedi. Artan terör olayları ise Norveç'i harekete geçirdi. 30 bin Norveçli kadın askere çağrıldı. Norveç'te 2013 yılında gündeme gelen kadınlara zoraki askerlik önergesi kabul edildi. Norveç Savunma Bakanlığı'nın testinden geçen kadınların erkekler gibi toplam 12 ay askerlik yapacağı bildirildi. Bu çerçevede 1997 doğumlu 30 bin Norveçli kadına askere alınacakları yönünde tebligat yapıldı.

KADINLARI YIKAN KARAR...

Askere çağrılan kadınların, IŞİD'e yönelik operasyonlarda da görev alacağı belirtildi. Ancak bu gelişme, ülkedeki kadın örgütlerinden tepki topladı. Kadın kuruluşları, ordu içinde cinsel taciz olaylarının yaşanabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Norveç Savunma Bakanlığı ise "Herhangi cinsel taciz olayına sıfır tolerans tanıyacağız" dedi. Ülkede ilk olarak 2013 yılında kadınlara askerliğin zorunlu hale getirilmesi masaya yatırılmıştı. Dönemin iktidar partisi İşçi Partisi (Ap) ise kadınlara yönelik zoraki askerlik önergesine sıcak bakmadığını açıklamıştı. Takvim
Bilgisayar kampanyası başlıyor!


Son Güncelleme: 19.01.2015 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.