50 yıllık zincirlerinden kurtarılırken gözyaşlarını tutamayan fil Raju

Hindistan'da 50 yıl boyunca zincire bağlı tutulan fil Raju, bacaklarında hiç kapanmayan yaralara neden olan zincirler çözülürken ağladı.

07 Ekim 2016 Cuma 13:41
50 yıllık zincirlerinden kurtarılırken gözyaşlarını tutamayan fil Raju






Uttar Pradeş Orman Departmanı yetkilileri, geçtiğimiz hafta Raju'yu tutulduğu yerden polis yardımıyla alarak bir kamyonla barınağa götürdü. Raju'nun uyuşturucu bağımlısı olduğu belirlenen sahipleri de gözaltına alındı. On yıllardır gördüğü kötü muameleden dolayı ilk başta kurtarıldığını anlamayan Raju, meyveyle ikna edilerek kamyona bindirildi. Olay yerinde bulunanlar, Raju'nun kamyona bindirilirken ağladığını belirtti.

Raju'nun kurtarılmasında rol oynayan İngiltere'nin Wildlife SOS örgütünden Pooja Binepal, "Herkes için çok duygulu bir andı. O an kurtarıldığını anladı" dedi.


Independent'a konuşan Binepal, "Filler sadece büyük değil, aynı zamanda çok akıllı hayvanlar. Keder duygusunu yaşadıklarını biliyoruz. Bu yüzden geride kalan yıllar onun için çok acı verici olmalı" ifadesini kullandı. Kurtarma operasyonunda yer alan Kartick Satyanarayan, Raju'nun sahibinin bağırarak file saldırma emri vermeye çalıştığını, ancak filin bunu reddettiğini söyledi.


Raju, Mathura kentindeki barınakta kurtarılan diğer fillerle koruma altına alındı. Barınakta ilk önce duş alan Raju, ardından meyveyle beslendi. Yetkililer, filin normal kilosuna ulaşabilmesi için zaman geçmesi gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme: 07.10.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.