7.4 Büyüklüğündeki deprem korkuttu

Yeni Zelanda’nın Christhurh kendinin 91 km kuzyedoğusunda 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.İlk belirlemelere göre depremde can kaybının meydana gelip gelmediği bilinmiyor.

13 Kasım 2016 Pazar 13:57
7.4 Büyüklüğündeki deprem korkuttu






7.4 Büyüklüğündeki deprem korkuttu
   Yeni Zelanda’nın Christhurh kendinin 91 km kuzyedoğusunda 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.İlk belirlemelere göre depremde can kaybının meydana gelip gelmediği bilinmiyor.Yeni Zelanda Hükümeti halkı uyararak bulundukları yerden olası bir Tsunami'ye karşı yüksek yerlere geçmelerini istedi.
   Yeni Zelanda’nın ikinci büyül kenti olan Christchurh’te daha önce 2011 yılında 6.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve 185 kişi hayatını kaybetmişti.

Christchurh
     Yeni Zelanda’nın ikinci büyük kenti konumunda olan Christchurh 363.200 kişilik nufüsa sahiptir.Görünüşü ve atmosferiyle tam bir İngiliz kendine benzeyen şehirde yemyeşil parklar ve bahçeler bulunmaktadır.Kayak merkezlerine arabayla 1 saat mesafede olan şehir aynı zamanda turizm merkezidir.
 
Son Güncelleme: 13.11.2016 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.