ABD'den İran'a B-52 ile savaş tehdidi 

Terör örgütlerinin ortadoğu ülkelerindeki silah tedarikçisi, kanlı iç savaşların organizatörü ABD, İran'ı vurmak için Katar'a ağır bombardıman uçaklarını konuşlandırdı.

10 Mayıs 2019 Cuma 20:06
ABD'den İran'a B-52 ile savaş tehdidi 






ABD'den İran'a B-52 ile savaş tehdidi 


İran ile ABD arasındaki gerginlik son yılların en üst düzeyine ulaştı. Körfez Savaşı'ndan bu yana kullanılmayan Amerikan B-52 ağır bombardıman uçakları uzun bir aradan sonra Ortaoğu'ya konuşlandırıldı. En son Almanya ve İngiltere'den havalanan B-52 ağır bombardıman uçakları geçtiğimiz yıl Katar'a kurulan Amerikan üssüne dün gece yarısı geldi. B-52 savaş uçakları Saddam Hüseyin rejiminin yıkılması sırasında Bağdat, Musul, Basra gibi büyük şehirlerde hava saldırılarında yoğun olarak kullanılmış, yüz binlerce kişinin katledilmesine imza atmıştı.

PSİKOLOJİK SAVAŞ MI, SAVAŞ HAZIRLIĞI MI 

İran ise, uçak gemisi de dahil olmak üzere ABD’nin körfeze silah yığmasını protesto etti. Rejim, Washington’ın finansal yaptırımları da sertleştirdiği dönemde “psikolojik bir savaş” ile kendilerini korkutmaya çalıştığını bunun eski bir strateji olduğunu açıkladı.


Washington, bu ay İran’a karşı yaptırımları sıkılaştırarak Tahran’ın petrol ihracatını sıfıra indirmek amacıyla bazı ülkelerin İran’dan petrol alma muafiyetlerini ortadan kaldırmıştı. İran ise buna Nükleer Anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Plani (KOEP) anlaşmasının bazı hükümlerini askıya aldığını duyurarak karşılık vermişti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.