ABD Eski Başkanı Bush işkencecileri savundu; Onlar vatandasever

Terör örgütlerine yönelik operasyon adı altında son yarım asırın en büyük insan avını yapan ABD istihbarat örgütü CIA'nın işkencelirene eski Başkan Bush sahip çıktı.

15 Aralık 2014 Pazartesi 00:00
ABD Eski Başkanı Bush işkencecileri savundu; Onlar vatandasever






ABD Eski Başkanı Bush işkencecileri savundu; Onlar vatandasever

Terör örgütlerine yönelik operasyon adı altında son yarım asırın en büyük insan avını yapan ABD istihbarat örgütü CIA'nın işkencelirene eski Başkan Bush sahip çıktı. Eski ABD Başkanı George W. Bush, 11 Eylül saldırılarından sonra terör şüphelilerine yönelik uyguladıkları gözaltı ve işkence yöntemleriyle eleştirilen ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) yetkililerini savunarak, "Onlar vatanseverler" dedi.
Bush, CNN televizyonuna verdiği mülakatta, Amerikan Senatosu tarafından geçen günlerde özet kısmı kamuoyuyla paylaşılan CIA'nın 11 Eylül saldırıları sonrası terör şüphelilerine uyguladığı işkence içeren sorgulama tekniklerine dair rapora da değindi.

CIA'da çalışanları, "ülkenin saygı göstermesi gereken vatanseverler" olarak tanımlayan Bush, Senato raporuyla bu kişilerin itibarlarının zedelenmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Bush, "Bizim adımıza CIA'da sıkı bir şekilde çalışan insanlara sahip olduğumuz için şanslıyız. Bu insanlar vatanseverler. Senatonun raporu ne söylerse söylesin, eğer onların ülkemize olan katkılarını azaltırsa, (rapor) hedeflenen asıl amacından uzakta demektir" ifadesini kullandı.

Bush, "Ben yöneticileri, yönetici yardımcılarını biliyordum. Birçok operatörü biliyordum. Bunlar iyi insanlar, gerçekten iyi insanlar ve bizler millet olarak onlara sahip olduğumuz için şanslıyız" değerlendirmesinde bulundu.
Son Güncelleme: 15.12.2014 00:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.