ABD’den PYD İtirafı

Pentagon Amerikan özel kuvvetlerinin PYD'ye yardım ettiğini ilk kez resmen açıkladı

17 Eylül 2015 Perşembe 09:16
ABD’den PYD İtirafı






 

ABD’den PYD İtirafı

Pentagon Amerikan özel kuvvetlerinin PYD'ye yardım ettiğini ilk kez resmen açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı, özel kuvvetlerinin ilk kez Suriye'ye girerek IŞİD'e karşı savaşta PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye yardım ettiğini açıkladı.

Amerikan NBC News kanalı, Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde, ABD özel kuvvetlerinin IŞİD'e karşı savaşta PYD'ye yardım etmek için ilk kez Suriye'ye girdiklerini belirtti.

Savunma Bakanlığı kaynakları, haberin ilk kez ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin tarafından Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde açıklandığını duyurdu.

Austin'in konuyla ilgili detay vermediğini belirten kaynaklar, ABD kara birliklerinin bölgede daha çok yardım ve danışma görevinde bulunduklarını, doğrudan çatışmalara girmediklerini ve çatışma alanlarından uzak, güvenli bölgelerde pozisyon aldıklarını ileri sürdü.

Son Güncelleme: 17.09.2015 09:19
Anahtar Kelimeler:
ABD’den PYD İtirafı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.