Almanya'dan PKK'ya silah yardımı sinyali

Kuzey Irak'ta IŞİD'le savaşan peşmergelere silah gönderen Almanya, peşmerge haricindeki Kürt gruplarına da silah desteğinde bulunabileceğinin sinyalini verdi.

16 Ekim 2014 Perşembe 12:44
Almanya'dan PKK'ya silah yardımı sinyali






Almanya'dan PKK'ya silah yardımı sinyali

Terör örgütlerinin kapıştığı Kuzey Irak ve Suriye'den Almanya ilk kez tutum değiştirdi. Kuzey Irak'ta IŞİD'le savaşan peşmergelere silah gönderen Almanya, peşmerge haricindeki Kürt gruplarına da silah desteğinde bulunabileceğinin sinyalini verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi CDU'nun üst düzey isimlerinden olan Kauder, Spiegel Online'a yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin PKK ile problemlerinin farkındayım ama arkanıza yaslanıp IŞİD'in önemli sınır kasabalarını aldığını ve küresel barış için giderek daha tehlikeli hale geldiğini seyretmek çözüm olamaz" dedi.

PKK da dahil olmak üzere peşmerge haricindeki grupları destekleme fikrini dışlamadığını belirten Alman siyasetçi, "Ama bu tabii ki Türkiye'ye karşı değil, Türkiye ile birlikte yapılmalı" diye konuştu.

Almanya Başbakanı Merkel, daha önce yaptığı açıklamalarda, AB ve ABD'nin terör örgütleri listesinde olan PKK'ya sildestek vermelerinin söz konusu olmadığını söylemişti.
Son Güncelleme: 16.10.2014 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.