Amerika'da eşcinsel kulübe baskın: IŞİD üstlendi

Amerika'yı dehşete düşüren gece kulübü baskınını terör örgütü IŞİD üstlendi. 50'den fazla kişinin öldürüldüğü eş cinsellerin gittiği eğlence mekanını baskını sonrası Florida'da polis alarma geçti.

12 Haziran 2016 Pazar 22:25
Amerika'da eşcinsel kulübe baskın: IŞİD üstlendi






Amerika'da eşcinsel kulübe baskın: IŞİD üstlendi

ABD'nin Florida'daki kentinde eşcinsellerin gitti gece kulübüne saldırı düzenleyen kişinin Afgan asıllı Florida doğumlu Amerikan vatandaşı Omar Mateen olduğu açıklanmıştı. Omar'ın saldırıdan hemen önce 911'i arayarak terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini söylediği Amerikalı yetkililer tarafından açıklanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından ise DAEŞ'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada saldırının sorumluluğunun üstlenildiği bildirildi.

ABD tarihindeki en fazla kişinin öldüğü toplu saldırı oldu

Pulse Club adlı eşcinsellerin gittiği gece kulübündeki saldırı, ülke tarihindeki en kanlı toplu saldırı olarak dikkati çekiyor. Silah satışlarına denetim getirilmesi yönünde tartışmanın sık sık yapıldığı ABD’de, ülke tarihinde benzeri saldırılar daha önce de meydana gelmişti.

ABD TARİHİNİN EN KANLI SALDIRISI

ABD'nin Florida eyaletinde bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi yaralandı. Saldırgan hayatını kaybederken, saldırıyı DAEŞ terör örgütü üstlendi. Obama'dan da ABD tarihinin en büyük saldırısı olarak tarihe geçen saldırıya ilişkin açıklama geldi.

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi yaralandı.

Saldırgan, polisin müdahalesi sonucunda hayatını kaybetti. Olay üzerine Orlando'da olağanüstü hal ilan edildi.

Saldırganın kimliği 29 yaşındaki Afgan asıllı Amerikan vatandaşı Omar Mateen olarak açıklandı. Saldırganın ABD'de silah eğitimi aldığı belirtiliyor.

Saldırının bir terör eylemi olma ihtimali araştırılırken, saldırganın ABD'nin terör listesinde ismi bulunan bir kişi olmadığı bildirildi.

DAEŞ ÜSTLENDİ

Saldırıyı IŞİD üstlendi. Öte yandan zanlı Omar Mateen'in saldırı sırasında acil servisi arayarak IŞİD'e bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı.

YARALILARDAN BAZILARININ DURUMU AĞIR

Saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan 53 yaralıdan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırı sırasında gece kulübünde 300'den fazla kişinin bulunduğu bildiriliyor.

OBAMA'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Barack Obama da saldırıya ilişkin açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçti.

"FBI, saldırıyı bir terör saldırısı olarak soruşturmaktadır" diyen Obama, şunları kaydetti:

"Her türlü çabanın gösterilmesi için terör bağlantısı varsa ortaya çıkarılması emrini verdim. Bu Amerika'nın herhangi bir yerinde gerçekleşebilirdi. Orlando'nun yanında olacağız. Güvenlik güçlerimiz her gün hayatlarını tehlikeye atarak bu fedekarlıkları yapıyor. Bu tüm Amerika ve eşcinsel toplum için üzücü bir gün. Burada saldırgan insanların dostlarıyla bir araya gelmeyi seçtiği bir gece kulübüne saldırdı. Burası sadce bir gece kulübü değil bir dayanışma merkeziydi. Bu saldırı kim olursa olsun, etnik kimliği, cinsel tercihi, dini ne olursa olsun terörün tüm halkı hedef aldığını bize göstermiştir."

"HİÇBİR ŞEY YAPMAMAKLA AYNI"

Bireysel silah satışına yönelik kontrollerin artırılması gerektiğini işaret eden Obama, "Bu olay bir saldırganın, okulda olsun ya da bir tapınak olsun ya da gece kulübünde olsun buradaki insanları katledebilmek için silah almasının ne kadar kolay olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu konuda engelleyici bir karar almamak hiçbir şey yapmamakla şe değerdir" ifadesini kullandı.

ABD TARİHİNİN EN BÜYÜK SALDIRISI

Obama, saldırının ABD tarihindeki en büyük katliam olarak tarihe geçtiğini de söyledi.

ABD Başkanı'nın açıklaması daha önce yaşanan benzer saldırıları akla getirdi.

Bundan önceki en büyük saldırı 2007'de "Seung Hui Cho" adlı bir öğrenci tarafından Virginia Tech üniversitesinde gerçekleştirilmişti. Saldırgan 32 kişi öldürüp intihar etmişti.

5 yıl sonra 2012'de Adam Lanza adlı saldırgan bir ilkokulu hedef almış ve 20'si çocuk 26 kişiyi öldürürken sonra intihar etmişti.

2015'te ise Said Ridvan Faruk ve Taşfen Malik adlı çiftin, San Bernardino'da engellilerin hizmet aldığı bir binaya düzenlediği saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Ancak yapılan açıklamanın aksine saldırganların uluslararası bir terör örgütüyle bağlantıları bulunamamıştı.

2009'da bu kez Teksas'ta bir askeri üs hedef alınmış ve Nidal Malik Hasan adlı bir askerin düzenlediği saldırıda 13 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırgan idam cezasına çarptırılmıştı.
Son Güncelleme: 12.06.2016 22:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.