Amerika muhalifleri eğitmeye gönüllü oldu

İç savaşyın kasıp kavurduğu Suriye topraklarında muhalif kanadı yeniden silahlandırmaya ikna edilen ABD yönetimi, isyancıları nerede eğiteceği bilinmiyor.

12 Kasım 2014 Çarşamba 23:50
Amerika muhalifleri eğitmeye gönüllü oldu






Amerika muhalifleri eğitmeye gönüllü oldu
Suriyeli isyancı muhaliflerin eğitimi konusunda Ankara'nın sürdürdüğü yoğun diplomasi trafiği sonuç veriyor. Ancak ABD ve müttefiklerini düşündüren konu El Nusra'nın eline geçen ABD silahlarının uğradığı akibet yeniden yaşanır mı?

SONUÇ ALINACAK

İç savaşyın kasıp kavurduğu Suriye topraklarında muhalif kanadı yeniden silahlandırmaya ikna edilen ABD yönetimi, isyancıları nerede eğiteceği bilinmiyor. Daha önce İzmir'de bir üste eğitim verileceği açıklanmış bu konu Türk yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Türkiye ve ABD bir süredir Suriyeli muhaliflerin eğitimi konusunda görüşmeler yapıyordu. Bu görüşmelerde önemli bir aşamaya gelindi. ABD'den gelecek bir heyetle nihai çerçeve oluşacak.
Türkiye ve ABD arasında bir süredir Suriyeli muhaliflerin eğitimi konusunda görüşmeler yapılıyordu.

Görüşmeler neticesinde önemli bir aşamaya gelindiği bilgisine ulaşıldı. Edinilen bilgiye göre, bu cuma günü ABD'den gelecek bir heyetle nihai çerçeve oluşacak. Nihai çerçeve belirlenirse eğitimler aralık ayı sonu gibi başlayabilir.
ABD'den gelecek heyetin tekni düzeyde olacağı öğrenildi. Cuma günü yapılacak görüşmede kaç Suriyeli olacağı ve nasıl bir eğitimden geçecekleri belli olacak.
ABD yönetimi daha önce Taliban'a karşı Afganistan ordusunu eğitmiş, ancak Taliban güçleri ülkede hakimiyeti ele geçirmişti. Yine ABD tarafından eğitilen Irak ordusu da, IŞİD güçleri karşısında ağır yenilgiye uğratılmıştı.
Son Güncelleme: 12.11.2014 23:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.