Amerika'nın kabusu geri dönüyor; O uçaklar artık pasifikte uçacak

Soğuk savaş döneminde Amerika'nın kabusu olarak bilinen Rus yapımı ağır bombardıman uçakları, 30 yıl aradan sonra yeniden ABD sınırlarında uçmaya başlıyor. Bu karar tüm dünyadaki askeri dengeleri derinden değiştirebilecek güçte.

07 Ekim 2016 Cuma 16:06
Amerika'nın kabusu geri dönüyor; O uçaklar artık pasifikte uçacak






Amerika'nın kabusu geri dönüyor; O uçaklar artık pasifikte uçacak

SSCB döneminde Amerika'nın korkulu rüyası olarak bilinen nükleer bombardıman uçakları yeniden ABD sınırlarına yollandı. Daha önce Guam adası yakınlarında ve bazı Latin Amerika ülkelerinde konuşlandırılan Rus TU - 95 MS ve 22M3S modelleri modernize edilerek Rus Hava Kuvvetleri envanterinde yerini almıştı.

EMİR PUTİN'DEN GELDİ


Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus ordusuna ait nükleer bombardıman uçaklarını ABD sınırı yakınlarına taşıyor. Dailystar.co.uk'un haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imzaladığı belgeyle, Rus ordusuna ait nükleer bomba taşıma kapasitesine sahip uçaklarını ABD sınırına yakın bir bölgeye taşıyor. İki süper güç arasındaki ilişkiler son günlerde yaşanan Suriye konusundaki anlaşmazlık nedeniyle bozulmaya başlamıştı. 

AMERİKAN SINIRINA YAKIN BÖLGELERDE UÇACAKLAR

Kremlin, Rus halkına "savaşa hazırlıklı olun" uyarısında bulundu. Uzun menzile sahip "Blackjacks" ve "Bears" lakaplı bombardıman uçakları Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi ABD sınırına yakın bölgelerde devriye yapacak. Bunun öncesinde Rusya, Avrupa'nın Finlandiya sınırında savaş jetleriyle devriye uçuşları başlamıştı.

Ayrıca Rusya, TU-95Ms ve TU-22M3s model stratejik bombardıman uçaklarını da Pasifik Okyanusu üzerinden Hawaii ve Japonya'daki Guam Adası'nda bulunan ABD askeri üssüne yakın yerlere transfer edecek. Binlerce asker ve tank Baltık denizinin yakınlarına, kıtalararası balistik nükleer füzeler ise ülkenin doğusunda bulunan sınırlara yerleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Rusya'da yayınlanan Izvestia gazetesine konuyla ilgili verdiği demeçte; "Filoların dağıtım planı tamamlanmak üzere. Uzun menzilli bombardıman uçaklarının, ülkenin doğusu ve merkezinde bulunan askeri bölgelere konuşlanacak" dedi. 

Rusya geçtiğimiz aylarda da askeri birliklerini ülke sınırlarına konuşlandırmıştı. Rusya'nın, ABD'nin Guam'daki askeri üssüne karşı dikkatli olmasının sebebi, ABD'nin geçtiğimiz günlerde nükleer silah taşıyabilen gizli bombardıman uçaklarını oradaki üssüne transfer etmiş olması.  NATO ve Kremlin, dünyaya son saniyelerini yaşatabilecek güçte nükleer silahlara sahip.






 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.