Amerika'da zenciler için OHAL

Amerika'da polis tarafından öldürülen zenci bir genç için başlayan protesto gösterileri şiddete döndü. Bazı semtlerde OHAL var

16 Ağustos 2014 Cumartesi 21:29
Amerika'da zenciler için OHAL






Amerika'da zenciler için OHAL


Amerika'da polis tarafından öldürülen zenci bir genç için başlayan protesto gösterileri şiddete döndü.

Zenci  gencin beyaz polis tarafından öldürülmesine yönelik tepkilerin artması üzerine Missouri valisi Ferguson semtinde olağanüstü hal ilan ve sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bu arada öldürülen gencin arkadaşlarıyla hırsızlık olayına karıştığını gösteren görüntüler de yayınlandı.

Polis yetkilileri gencin polise saldırdığını ve memurun aldığı yaralar yüzünden tedavi gördüğünü söylerken görgü tanıkları gencin elleri havadayken polisten kaçtığını söylüyorlar.

Polisin dağıttığı videoda gencin rafları karıştırdığı, bir kaç ürün alıp ödeme yapmadan, dükkan sahibini tartaklayarak dışarı çıktığı görülüyor.

Öte yandan gencin mahallesinde protestolar ve olaylar devam ediyor. Kentte 6 gündür protestolarını sürdüren eylemcileri güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla dağıtmaya çalıştı.

Missouri Valisi Jay Nixon (cey niksın) yarın Türkiye saati ile öğlen 12'ye kadar geçerli sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal ilan etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.