Amerikalı rapçi, düz dünya teorisi için uzaya uydu gönderecek

Dünya yuvarlak mı düzmü tartışması Amerika'da hızla yayılıyor. Bilim insanlarının da adının karıştığı tartışmada ünlü rap şarkıcısı B.O.B uzaya uydu göndermek için kampanya başlattı.

27 Eylül 2017 Çarşamba 10:28
Amerikalı rapçi, düz dünya teorisi için uzaya uydu gönderecek






Amerikalı rapçi, düz dünya teorisi için uzaya uydu gönderecek

Arap din adamlarının ortaya attığı 'Dün aslında yuvarlak değil düzdür" teorisine, önce AK Parti Fatih ilçe teşkilatı gençlik kollarından genç bir siyasetçi, şimdi de Amerikalı ünlü rap şarkıcısı B.O.B'tan destek geldi. Ünlü şarkıcı Boby Ray Simons, dünyanın düz olduğunu kanıtlamak için uzaya uydu göndermeye hazırlanıyor. Bunun için destek kampanyası açan sanatçıya ilk gün 650 dolarlık bağış geldi.

‘Dünya düzdür' inancının koyu savunucularından rapçi B.o.B herkesi bu fikre inandırma çabalarını bir adım öteye taşıdı.
Asıl adı Bobby Ray Simons olan B.o.B, Dünya'yı yuvarlak yapan ‘kıvrımları' kendi gözleriyle görmek adına uzaya uydu fırlatmak için kampanya başlattı. Bu arada kampanya için çektiği videoda kendini ‘Düz Dünya B.o.B' olarak tanıtan rapçi, Dünya üzerinde gerçekten kıvrımlar olup olmadığını aradığını vurguladı.

B.o.B, Twitter'da Ocak 2016'da Dünya'nın yuvarlak olmadığını fotoğraf paylaşarak "Nerede eğiklik, biri bana açıklasın. Dediğime inanmayan araştırabilir" demişti.

Bunun üzerine ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson da cevap vererek "5 yüzyıl geriye gitme sebebin, hepimizin senin müziğini hala sevmemesi" demişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.