Amerikan savaş uçaklarına Rus jetleri izin vermedi

Karadeniz üstünde uçan Amerikan savaş uçakları gerginliği tırmandırıyor. Rus savşa uçakları tarafından geri çevrilen ABD hava kuvvetlerine ait uçakların hangi ülkeden havalandığı bilinmiyor.

30 Ocak 2018 Salı 00:14
Amerikan savaş uçaklarına Rus jetleri izin vermedi






Amerikan savaş uçaklarına Rus jetleri izin vermedi

Son yıllarda Karadeniz ve Balkanlar'da arkasına NATO'yu da alarak askeri yığınak yapan ABD uçakları Karadeniz'de gerginliğe neden oluyor. Akşam saatlerinde bir ABD savaş uçağı, Karadeniz'de Rusya hava sahasına yaklaşınca gerginlik üst düzeye çıktı.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'ye ait EP-3E Aries II tipi keşif uçağına, Karadeniz üzerinde Rus jeti tarafından önleme yapıldığını bildirdi

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz üzerinden Rusya sınırına hızla yaklaşan bir uçak tespit edilmesinin ardından bölgeye en yakın üsten Su-27 tipi jetin havalandığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, ABD'ye ait EP-3E Aries II tipi keşif uçağının, Rus jetinin havalanmasının ardından rotasını değiştirerek Rusya sınırından uzaklaştığı kaydedildi.

Rus savaş uçakları, geçen yılın kasım ayında da Karadeniz üzerinde Rusya sınırına yaklaşan bir ABD uçağı için havalanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.