Ankara Moskova hattında S-400'ler için kritik gelişme

Ankara Moskova hattında ilişkileri daha ileri düzeye taşıyan S-400 füze savunma sistemi anlaşmasında teknik kontrat imzaları atıldı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 01:46
Ankara Moskova hattında S-400'ler için kritik gelişme






Ankara Moskova hattında S-400'ler için kritik gelişme

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri yeni bir aşamaya getiren S-400 füze savunma sistemi anlaşması için teknik kontratlar imzalandı. Edinilen bilgiye göre Rusya'dan Türkiye'ye S-400 füze sistemlerinin gönderilmesi ile ilgili son aşamaya gelindi.

"Rostek" Genel Müdürü Sergey Çemezov, Türkiye'ye S-400 füze sistemlerinin gönderilmesini ön gören kontratın teknik konularının çözüldüğünü, geriye sadece idari konuların kaldığını bildirdi.

Çemezov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Teknik konuları çözdük, geriye sadece idari konular kaldı. Kararı Rusya ve Türkiye hükümeti alacak. Şimdi Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yürütülüyor. Anlaşıldığı üzere, Türkiye bu proje için gerekli paranın bir kısmını kendisi bulacak, bir kısmını ise kredi olarak ödeyecek" ifadesini kullandı.

Bu anlaşma, Rosoboroneksport'un son yıllardaki en büyük kontratı olacak. Batının bazı basın araçları, Ankara'nın 3 milyar dolara S-400 alacağını belirtti.
Anahtar Kelimeler:
AnkaraRusyaMoskovaS-400
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.