Atina'dan elçiliklere yazı: Acilen o paraları gönderin

Yunan Dışişleri Bakanlığı dış temsilciliklerine bir yazı göndererek "Kullanılmayan paraları acilen kurye ile Atina'ya gönderin" talibmatını vendi

15 Mayıs 2015 Cuma 22:44
Atina'dan elçiliklere yazı: Acilen o paraları gönderin






Atina'dan elçiliklere yazı: Acilen o paraları gönderin

Ekonomik krizin pençesinden kurtulamayan Yunanistan çareyi ülkenin dış temsilciliklerinde yıllardır kullanılmayan para ve vize gelirlerinde buldu. Dışişleri Bakanlığı dış temsilciliklerine bir yazı göndererek "Kullanılmayan paraları acilen kurye ile Atina'ya gönderin" dedi. Yunanistan'da ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşayan hükümet, dış ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklardan kullanılmayan birikimleri acilen Atina’ya göndermelerini istedi.

Yunanistan’da, Avrupa’dan nakit akışının kesilmesinin ardından mali kaynak bulmakta sıkıntı çeken hükümetin, ihtiyaçlarını karşılamak için dış ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklardan kullanılmayan birikimleri acilen Atina’ya göndermelerini istedi.

PARALARI ACİLEN KURYE İLE GÖNDERİN

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı dış temsilciliklere gönderdiği bir belgede, kırtasiye ve temizlik malzemeleri gibi harcamalardan geri kalan paraları ve vize gibi işlemlerden yapılan tahsilatları acilen banka aracılığıyla Atina’ya göndermeleri, bu işlemin zaman alması halinde diplomatik kurye ile ulaştırmaları talimatını verdi.

"İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY YAŞANIYOR"

Atina’da yayımlanan haftalık To Vima gazetesi, Yunan Dışişleri Bakanlığınca dış ülkelerdeki temsilciliklere gönderilen belgeyi yayımladığı haberinde, ülkede ilk defa böyle bir şeyin yaşandığına dikkati çekti.

Gazete haberinde, Atina'daki diplomatik çevrelerin dış temsilciliklerdeki paraların Atina’ya gönderilmesi durumunda birçok ülkedeki büyükelçiliklerin ve konsoloslukların çalışmasının büyük ölçüde sekteye uğrayacağını belirttiklerini kaydetti.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ÖDENEMİYOR

Yunan hükümeti daha önce de Nisan ayı memur ve emekli maaşlarını ödeyebilmek için, kamu kuruluşlarının sandıklarına el koyma kararı almıştı. Hükümetin bu kararı, koalisyonun büyük ortağı SYRIZA partisi içerisinde şiddetli tepkilere neden olmuştu.

Son Güncelleme: 15.05.2015 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.