Büyük skandal! Camiye domuz kafası astılar

Almanya'da kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından inşaatı devam etmekte olan Essen Merkez Yeni Camisi'nin bahçe giriş kapısının her iki tarafına domuz kafası asıldı.

17 Eylül 2016 Cumartesi 13:54
Büyük skandal! Camiye domuz kafası astılar






Essen Bölgesinde faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)‘ne bağlı 16.09.2016 Cuma günü saat 14:45 sularında inşaatı devam etmekte olan Essen Merkez Yeni Camii'nin bahçe giriş kapısının her iki tarafına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından domuz kellesi asıldı..

Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği ve Essen DİTİB Merkez Camisi Derneği Yönetim Kurulu olayı kınadı.

Açıklamada, "Yapılan saldırının çirkinliği ortadadır. Müslüman toplum olarak bu çirkin saldırılar bizleri endişeye sevk etmektedir. Son zamanlarda artış gösteren mabetlere yönelik saldırı ve şiddet eylemlerini, ayrıca toplumsal kargaşanın her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Saldırıların faillerinin Alman emniyet birimlerince en kısa sürede kanun önüne çıkarılacağını ümit ediyor, böylesi menfur olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz. Üyelerimizi ve cemaatimizi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Ayrıca sosyal medyada provoke amaçlı eylem ve söylemlere de itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz" ifadeleri yer aldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.