CIA dünya basınını nasıl kullanıyor?

Alman gazeteci Ulfkotte'ye göre dünyanın önemli gazete ve TV kanalları CIA tarafından çarpıtılan haberlerle kullanılıyor.

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:36
CIA dünya basınını nasıl kullanıyor?






CIA dünya basınını nasıl kullanıyor?

Alman gazeteci Ulfkotte'ye göre dünyanın önemli gazete ve TV kanalları CIA tarafından çarpıtılan haberlerle kullanılıyor. Ortadoğu uzmanı Alman gazeteci Ulfkotte, dünyaya yön veren haberlerin CIA tarafından yaptırıldığını açıkladı.

Alman gazeteci Udo Ulfkotte'den şok açıklamalar... Russia Today TV'ye konuşan Frankfurter Allgemeine Zeitung’un eski editörü, dünya gündemine yön veren önemli televizyon kanalları ve gazetelerin yaptığı haberlerin CIA tarafından çarpıtılıp yönlendirildiğini söyledi. Ulfkotte'nin açıklamaları şöyle:

- Oklahoma beni, Amerika yanlısı haberler yaptığım için ‘Onur Vatandaşı’ ilan etmişti. Amerika yanlısı haberlerimde de hep CIA tarafından yardım gördüm.

- Alman Gizli Servisi BND, CIA tarafından kurulmuştur. Bu beyler, Frankfurt’a Frankfurter Allgemeine için bana Kaddafi ve Libya üzerine bir haber yazdırmak için geldiler. Kaddafi’ye yönelik hiçbir bilgim olmamasına rağmen haberi yaptım. Ama bana her şeyi verdiler, sonuçta onların hazırladığı haberin altına sadece benim adımın konması gerekiyordu, tamamıyla BND’nin eseri bir haberdi. Buna gazetecilik diyebilir misiniz? Gizli servislerin haberin tamamını yazdığı bir gazetecilik?

- Kaddafi’nin Rabtha’da kimyasal gaz üretimi için fabrika kurmasına yönelik bir haberdi. Bu haber Frankfurter Allgemeine’da çıktıktan sonra tüm dünyanın televizyon ve gazetelerinde de yer aldı. Büyük ihtimalle böyle bir fabrika hiç olmamıştı. Tabii hangi haberin yer alıp hangi haberin almayacağına gizli servistekiler karar verdikten sonra özgür gazetecilik olmuyor. (DHA)
Son Güncelleme: 05.11.2014 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.