CIA neden Ronald Reagan'a Kaddafi'yi Müzikle sundu,

CIA neden Ronald Reagan'a Kaddafi'yi Müzikle sundu,

27 Mart 2015 Cuma 00:52
CIA neden Ronald Reagan'a Kaddafi'yi Müzikle sundu,






CIA neden Ronald Reagan'a Kaddafi'yi müzikle sundu.

 1980’lerin başında CIA, istikrarsız davranışlarıyla Reagan yönetimini endişelendiren Libya’nın güçlü adamını anlamaya çalışıyordu.

Bob Woodward, CIA üzerine yazdığı kitap olan Perdenin Arkasındaki Çalışma’da şöyle der:“Sanılanın aksine Kaddafi psikotik değildir ve genelde gerçeklikle irtibat halindedir. Kaddafi’nin çok ağır bir kişisel bozukluktan muzdarip olduğu düşünülmektedir. Ağır stres altındayken yanlış kararlar alır ve garip davranışlar sergiler.”Libyalı lider hakkında çıkan bir sonraki CIA profilinde ise davranışları “yaklaşan veya mevcut bir orta yaş krizi” olarak tanımlanır.
(Başkan Ronald Reagan’ın iyi bir okuyucu olmadığını anladıktan sonra CIA, lider profillerini ona müzikli bir anlatı ile sunmaya başladı.)

seferia.com
Son Güncelleme: 27.03.2015 00:57
Anahtar Kelimeler:
KaddafiReaganCIA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.